Putin i predsjednici – dokumentarni film koji donosi kronologiju rađanja sukoba

Putin i predsjednici – dokumentarni film koji donosi kronologiju rađanja sukoba

„Putin i predsjednici“ dokumentarni je film koji je premijerno prikazan 25. siječnja 2023. godine, a producirao ga je FRONTLINE. Istražuje sukobe ruskog predsjednika Vladimira Putina s pet američkih predsjednika dok je pokušavao obnoviti Rusko carstvo.

Oslanjajući se na iscrpne razgovore s insajderima iz pet predsjedničkih administracija SAD-a, bivšim čelnicima američkih obavještajnih službi, diplomatima, ruskim političarima, piscima i novinarima, „Putin i predsjednici“ otkriva kako su pogrešne procjene i pogrešni koraci više američkih predsjednika tijekom dva desetljeća utrli put za Putinov napad na Ukrajinu — viđeno očima ljudi koji su upućeni u detalje, jer su insajderi.

Dokumentarac donosi priču kako je, prije pokretanja rata protiv Ukrajine, Putin prkosio američkim predsjednicima punih 20 godina — uključujući invaziju na Gruziju, zauzimanje Krima i miješanje u predsjedničke izbore u SAD-u. Ovaj dokumentarac također nam pruža jedinstveni uvid u ledeni odnos između Putina i sadašnjeg predsjednika SAD-a Joea Bidena, a obojicu je oblikovao Hladni rat te u evoluciju Putinovih pritužbi prema SAD-u i Zapadu.

Dok se ruski rat protiv Ukrajine nastavlja, „Putin i predsjednici“ daje ključni kontekst za ovaj povijesni trenutak za cijeli svijet.

„Putin i predsjednici“ produkcija je FRONTLINE-a s Kirk Documentary Group-om. Redatelj je Michael Kirk. Producenti su Michael Kirk, Mike Wiser i Vanessa Fica. Scenaristi su Michael Kirk i Mike Wiser. Reporterka je Vanessa Fica. Glavni urednik i izvršni producent FRONTLINE-a je Raney Aronson-Rath.

Ispod teksta možete pogledati cijeli dokumentarni film „Putin i predsjednici“.

Saznajte više o „Putinu i predsjednicima“ na web stranici: https://www.pbs.org/wgbh/frontline/do.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp