Pripremimo se – Nakon pandemijske diktature slijedi još gora – klimatska diktatura

Pripremimo se – Nakon pandemijske diktature slijedi još gora – klimatska diktatura

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach otkriva kako ćemo nakon pandemijskih restrikcija morati poštivati klimatske restrikcije koje nas tek čekaju. Neki dan smo mogli čuti što govori Ursula von der Leyen –  trenutno smo u fazi stvaranja zakonskih okvira za klimatski teror koji je po svemu sudeći pred vratima.

Ovo je živi dokaz da je pandemija bila samo pripremna vježba za novi klimatski teror koji slijedi i koji će vjerojatno biti još žešći nego pandemijski teror kojemu smo bili izloženi. Ljudi su s pravom zabrinuti jer će ponovno biti lišeni osobnih građanskih sloboda. Lauterbach govori o pandemijskim restrikcijama kao o nečemu što se mora bespogovorno poštivati, spominjući također i klimatske restrikcije koje će tek uslijediti i kojih ćemo se svi morati pridržavati ukoliko želimo spasiti planet.

Jedna od mjera bit će manje putovanja, jer će kretanje ljudima biti ograničeno u odnosu na njihov ugljični otisak. Neke će stvari morati biti zabranjene, najavljuje Lauterbach. A, kad ga novinar pita – hoće li klimatska diktatura koja će uslijediti biti gora od pandemijske koja je bila tek priprema onome što slijedi, Lauterbach odgovara kako su sve to samo teorije zavjere.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp