Francuska: 12-godišnji afganistanski azilant osumnjičen za silovanje mentalno hendikepirane djevojčice

Francuska: 12-godišnji afganistanski azilant osumnjičen za silovanje mentalno hendikepirane djevojčice

Afganistanac je žrtvi ponudio petnaest eura da nikome ništa ne govori.

Petnaestogodišnju djevojčicu, koja pati od teške mentalne retardacije, navodno je u izbjegličkom domu u Etampesu u Francuskoj silovao 12-godišnji afganistanski dječak.

Policiju je u četvrtak kasno navečer 13. siječnja obavijestilo osoblje doma. Nekoliko sati ranije djevojčica je navodno silovana u dječakovoj spavaćoj sobi.  “Ponudio je žrtvi petnaest eura da ništa ne priča”, navodi izvor blizak slučaju. Umjesto toga, tinejdžerica je odvedena u bolnicu i smještena u drugi dom. U međuvremenu je afganistanski dječak ostao gdje je živio. 

Nema kaznenog progona prije navršenih 13 godina

U vrijeme događaja, ovo afganistansko dijete bilo je predmet naloga za privremeni smještaj (OPP) od strane suca za djecu na sudu Bobigny (Seine-Saint-Denis). 

Dijete silovatelj ne može biti predmet policijskog pritvora jer mora imati najmanje 13 godina. No, trebao je biti podvrgnut biheviorističkom vještačenju, kao i žrtva, kako bi istražitelji mogli doći do detalja o njegovom psihičkom zdravlju. S obzirom na njegovu dob, sudac može odrediti samo odgojne mjere.

Od 30. rujna 2021. novi zakon promijenio je pravila za djecu koja počine kaznena djela ili prekršaje, prenosi Le Parisien. Prije 13. godine dijete se ne može kazniti jer se smatra da ono ne mora nužno snositi posljedice svojih postupaka.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp