Pfizer je u 2022. godini ostvario rekordni prihod u povijesti kompanije – više od 100 milijardi dolara – 57 milijardi od cjepiva

Pfizer je u 2022. godini ostvario rekordni prihod u povijesti kompanije – više od 100 milijardi dolara – 57 milijardi od cjepiva

Američki farmaceutski gigant “Pfizer” objavio je da je 2022. godinu zaključio s najvećim prihodom od svog osnutka zahvaljujući cjepivu i lijekovima za korona virus, upozorivši pritom da ove godine očekuje slabiji rezultat zbog popuštanja infekcije i zaliha. No, Albert Bourla jasno je naglasio kako će korona virus ostati među nama te kako će zbog toga ljudi stalno morati primati booster doze cjepiva. Taj im je virus očajnički potreban da nastave zarađivati na ljudskoj gluposti. Što očekuju od ljudi? Da im čestitaju na zaradi? Dno dna.

Prihodi Pfizera lani su porasli 23 posto, na 100,3 milijarde dolara. Kad se isključi utjecaj tečaja, porastao je za 30 posto, pokazuje najnovije poslovno izvješće. Kada se izuzmu cjepivo protiv korone i lijek paxlovid, prihod Pfizera lani je bio dva posto veći nego 2021. godine, kada se isključi utjecaj tečaja valuta. Zarada od cjepiva iznosi 57 milijardi dolara. Prihod od cjepiva protiv korone i paxlovida iznosio je 56,7 milijardi dolara. Neto dobit porasla je za 43 posto, na 31,4 milijarde dolara.

U 2023. godini kompanija očekuje značajno niže prihode, u rasponu od 67 milijardi do 71 milijardu dolara, kako se zaraza korona virusom usporava i kako mnoge zemlje imaju zalihe cjepiva i lijekova. Isključujući cjepivo i Paxlovid, prihod Pfizera ove je godine trebao porasti za sedam do devet posto, usklađeno s promjenama u valutnim tečajevima.

Izvršni direktor Albert Bourla rekao je da bi 2023. trebala biti prijelazna godina za Pfizerov prihod od korone, za koji kompanija procjenjuje da bi 2023. trebao skliznuti na 21,5 milijardi dolara i ponovno porasti 2024. godine.

Izvor: CNBC, HINA

S obzirom na ogromne prihode koje je ostvarila tvrtka Pfizer, nimalo ne čudi da je Albert Bourla s velikom sigurnošću u svom intervjuu za CNBS u Davosu rekao: „Virus će ostati među nama. I svi koji budu zaraženi za tri mjeseca moći će se ponovno zaraziti.“ Zato će po njemu svi građani svijeta doživotno morati primati booster doze cjepiva kako bi se zaštitili od virusa, iako svi znamo da cjepiva uopće ne štite od zaraze, naprotiv…imaju stravične i fatalne nuspojave. Nevjerojatno je iritantno svjedočiti na čemu velike kompanije zarađuju. Na ljudskoj gluposti ponajviše. Naravno da im odgovara postojanje tog virusa, pogotovo sada kada su vidjeli koliko su zaradili. Sada će poželjeti da taj virus vječno bude tu, kako bi nastavili zarađivati. Blago nama!

Albert Bourla na svom se Twitter profilu hvali nevjerojatnim uspjehom kojeg je tvrtka Pfizer ostvarila u 2022. godini, radujući se već sada budućim prihodima svoje kompanije. No, žalosno je što će njihovi prihodi ovisiti o građanima diljem svijeta kojima će agresivno nuditi svoje proizvode, znamo već koje… Pogledajmo njegovu objavu na Twitteru: 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp