EU započinje sa vojnom obukom 30.000 ukrajinskih nacista

EU započinje sa vojnom obukom 30.000 ukrajinskih nacista

Europska unija najavila je planove za obuku 30.000 ukrajinskih nacista jer kako dani prolaze postaje sve jasnije da će Rusija dobiti rat protiv Ukrajine.

“To će se postići vjerojatno prije kraja drugog tromjesečja ove godine i postojat će novi dodatni cilj od dodatnih 15.000 ukrajinskih vojnika koje će obučavati razne europske zemlje”, rekao je dužnosnik EU-a u srijedu.

Dužnosnik je dodao da će “ovo dovesti do 30.000 ukrajinskih vojnika obučenih u ovoj shemi”.

Infowars.com izvještava: Kijev je domaćin summita EU koji je započeo u petak. Iako se Ukrajina nada izboriti put do članstva u EU tijekom summita, to se sada čini malo vjerojatnim. Očekuje se da će povećanje broja vojnika za obuku biti predstavljeno na konferenciji u Kijevu.

Članice EU obvezale su se poslati glavne borbene tenkove njemačke proizvodnje Leopard 2 u Kijev prošli tjedan. Nejasno je kakvu će obuku dobiti 15.000 ukrajinskih vojnika, uključujući hoće li naučiti upravljati tenkovima.

Rat je trajao gotovo godinu dana i Ukrajina je pretrpjela značajne gubitke. U studenom je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla da je ubijeno 120.000 Ukrajinaca. Tvrdila je da je ubijeno oko 20.000 civila, kao i više od 100.000 vojnika. Nedavno je njemačka vanjska obavještajna služba procijenila da Kijev svaki dan gubi “troznamenkaste brojeve” snaga dok se Ukrajina i Rusija bore za Bakhmut.

Kijev je koristio masovnu regrutaciju kako bi popunio svoje redove, a vlada je otišla toliko daleko da je svim vojno sposobnim muškarcima zabranila napuštanje zemlje. Ukazujući na neiskustvo ukrajinskih polaznika, bojnik Craig Hutton, britanski časnik koji je nadgledao program obuke u kolovozu, rekao je da “vodimo osnovni tečaj za pješaštvo, koji uključuje ukrajinske novake i uči ih dobro pucati.”

SAD je nedavno proširio svoj program obuke za ukrajinske snage u Grafenwehru u Njemačkoj. Pentagonov cilj je – u šest do osam tjedana – provesti 500 vojnika kroz “kombiniranu” obuku. Britanci trenutno imaju sličan program. U Oklahomi, Pentagon obučava oko 100 ukrajinskih vojnika za upravljanje raketnim obrambenim sustavima Patriot. Kao i kod Amerikanaca i Britanaca, zemlje članice EU idu prema izravnoj konfrontaciji s Moskvom produbljivanjem svog angažmana u ratu.

Obraćajući se Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, njemačka ministrica vanjskih poslova Analena Berbock nedavno je izjavila da “vodimo rat protiv Rusije”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp