DeSantis poduzima mjere kako bi spriječio izlaganje djece seksualno eksplicitnim predstavama

DeSantis poduzima mjere kako bi spriječio izlaganje djece seksualno eksplicitnim predstavama

Guverner Floride Ron DeSantis u petak je pogurao opoziv licence za alkoholna pića centru za izvedbenu umjetnost u Orlandu, nakon što je centar bio domaćin “seksualno eksplicitnog” drag showa otvorenog za djecu.

Predstava pod nazivom “A Drag Queen Christmas” reklamirana je kao otvorena za “sve uzraste” unatoč upozorenjima države Floride da ograniči prisustvovanje ako je izvedba eksplicitna.

U žalbi koju je podnio Odjel za poslovnu i profesionalnu regulaciju Floride navodi se da je kazalište “promicalo predstavu koristeći ciljane promotivne materijale s božićnom tematikom koji nisu davali obavijest o seksualno eksplicitnoj prirodi izvedbe predstave ili drugog sadržaja.”

“Promidžbeni materijal ispitanika nedvosmisleno navodi ‘svi uzrasti dobrodošli'”, nastavlja se u žalbi.

U pritužbi se dalje navodi da je eksplicitni sadržaj emisije uključivao izlaganje umjetnih grudi i ženskih genitalija, izlaganje stražnjice izvođača, simuliranu masturbaciju i seksualno eksplicitne dječje božićne pjesme.

DeSantisov tajnik za tisak, Bryan Griffin, objavio je izjavu za publikaciju u kojoj stoji:

Guverner DeSantis štiti nevinost djece, a guverner uvijek slijedi kada kaže da će nešto učiniti.

Žalba je uslijedila nakon istrage koju je provela Florida o nekoliko drag izvedbi, uključujući onu u Fort Lauderdaleu. Republikanci u drugim državama također su poduzeli mjere kako bi spriječili izlaganje djece ovim seksualno eksplicitnim predstavama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp