Kanada pokreće program pametnih gradova

Kanada pokreće program pametnih gradova

Oko 200 gradova pridružilo se programu kanadske vlade za klimatske promjene i prosocijalnu pravdu Smart City, koji je prvi put najavljen 2018. Gradovi i mjesta koji se pridruže programu mogu se kvalificirati za milijune dolara u infrastrukturi koju Kanada dodjeljuje za provedbu digitalnih ‘pametnih’ planova.

Infrastructure Canada tvrdi da je „Izazov pametnih gradova pankanadsko natjecanje otvoreno za sve općine, lokalne ili regionalne vlasti i domorodačke zajednice (Prvi narodi, Metisi i Inuiti). Izazov osnažuje zajednice da usvoje pristup pametnog grada kako bi poboljšale živote svojih stanovnika kroz inovacije, podatke i povezanu tehnologiju”.

Prema međunarodnom pokretu Smart City, pametni gradovi posvećeni su suočavanju s “urbanim izazovima 21. stoljeća, poput demografskog rasta, održivog razvoja, digitalne tranzicije, prometa, inovacija, sigurnosti, stanovanja i sudjelovanja građana”.

Godine 2021. Infrastructure Canada dodijelio je nagrade od 50 milijuna USD, 10 milijuna USD i 5 milijuna USD različitim gradovima različitih veličina.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp