Razbijen veliki pedofilski lanac u Kaliforniji, spašena 131 žrtva

Razbijen veliki pedofilski lanac u Kaliforniji, spašena 131 žrtva

Policija je razbila golemi pedofilski lanac u Kaliforniji, uhićeno je 368 osoba, a spašena je 131 žrtva.

Šef LAPD-a Michel Moore rekao je novinarima: “Znamo da je seksualna trgovina plodna i postoji u cijeloj ovoj državi i cijeloj našoj naciji.”

“To je ružan ožiljak ove velike zemlje koji prečesto postoji naočigled.”

Operacija Reclaim and Rebuild dogodila se između 22. i 28. siječnja u devet okruga, uključujući Los Angeles, Orange i San Bernardino.

Različite savezne, državne i lokalne agencije za provođenje zakona udružile su se u naporima, uključujući LAPD, Odjel šerifa okruga Los Angeles i Ured okružnog tužitelja okruga Los Angeles.

Žrtve trgovine ljudima, uključujući dob od 13 do 52 godine, uključujući djecu.

Istražitelji su surađivali sa skupinama za zaštitu žrtava kako bi osigurali resurse “kako bi žrtvama pomogli da pobjegnu iz ovog po život opasnog okruženja”, rekao je.

Istražitelji su reagirali na oglase koji nude seksualne usluge i obilazili salone za masažu za koje se sumnjalo da su upleteni u seksualnu trgovinu.

Među uhićenima su svodnici i podvodnici, rekao je Moore.

Žrtve, od kojih je većina bila oteta, suočene su s “prijetnjom smrću” ili prisilom i izolirane su od svoje bivše podrške kako bi postale ovisne o trgovcu, dodao je Moore.

Moore je nastavio primjećivati ​​da su “u starim danima” žrtve trgovaca ljudima često smatrane kriminalcima. Međutim, moderni stav se promijenio, jer se žrtve sada smatraju iskorištavanim od strane kriminalaca.

Borba protiv industrije nasilja

Sedmodnevna radna skupina samo je dio svakodnevnih napora agencija za provođenje zakona u borbi protiv trgovine ljudima u seksualne svrhe, priopćile su vlasti.

David Cox, operativni direktor ZOE Internationala, neprofitne organizacije koja pomaže žrtvama, rekao je da se žrtve dovoze iz drugih država ili zemalja.

Cox je rekao da se njegova organizacija ove godine pobrinula za 489 mladih žrtava trgovine ljudima u seksualne svrhe, od kojih su neke imale čak 11 godina.

“U našem gradu djeca bivaju silovana 20 do 30 puta dnevno”, rekao je.

U međuvremenu, još jedna neprofitna organizacija sa sjedištem u Kaliforniji koja se bori protiv trgovine ljudima, Journey Out, zbrinula je prošle godine 256 odraslih žrtava, rekao je Cox.

Rekao je da su neke žrtve trgovine ljudima bičevane, iskakale iz vozila u pokretu kako bi pobjegle, nestale ili izgubile život.

“Trgovci ljudima su vrhunski predatori. Oni su u lovu na ranjivu djecu i odrasle,” rekao je.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp