Preminuo je Ćiro Blažević

Preminuo je Ćiro Blažević

Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević. Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom. Umro je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje jako pogoršalo. Sutra je trebao proslaviti 88. rođendan.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Ćiro se tada othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. godine teška se bolest još jednom vratila, ali nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca prošle godine kada je u Zagrebu dobio nagradu “Vladimir Beara” za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

“Okupili ste se u velikom broju i ukazali ste mi veliku čast. Ali, ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro. Brojim zadnje dane, svjestan sam toga”, rekao je tada Ćiro. 

“Tako sam bolestan, tako mi je teško. Ova *ebena bolest me cijelog zaokupirala. Mučim se, patim se. Imam velike bolove, tako, eto…”, rekao je Ćiro prije tri dana o bolesti. “Noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju. Situacija je teška, da budem iskren. Vrlo, vrlo teška. Rak mi je otišao na sve kosti i na najgore i najopasnije mjesto – jetru. I uništava sve polako i sigurno”, dodao je.

Počivao u miru Božjem.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp