Bill Gates kaže da ima pravo koristiti privatne zrakoplove jer on nudi “rješenje” za klimatske promjene

Bill Gates kaže da ima pravo koristiti privatne zrakoplove jer on nudi “rješenje” za klimatske promjene

U ulizivačkom intervjuu s novinarom BBC-a, Bill Gates je ustvrdio da je u redu što leti po svijetu u privatnim zrakoplovima jer čini mnogo više od bilo koga drugoga u borbi protiv klimatskih promjena.

Gates je tvrdio da budući da nastavlja trošiti “milijarde dolara” na aktivizam protiv klimatskih promjena, njegov ugljični otisak nije problem.

“Trebam li ostati kod kuće i ne doći u Keniju učiti o poljoprivredi i malariji?” rekao je Gates u intervjuu s Amolom Rajanom.

“Slažem se s idejom da ne samo da nisam dio problema plaćajući kompenzaciju, nego s milijardama koje moja Breakthrough Energy Group troši, da sam dio rješenja”, dodao je Gates.Nedavno je Gates letio preko Australije u svom luksuznom privatnom zrakoplovu vrijednom 70 milijuna dolara kako bi ljudima držao predavanja o klimatskim promjenama.

Gates, koji je izjavio da je energetska kriza dobra stvar, posjeduje čak četiri privatna zrakoplova po ukupnoj cijeni od 194 milijuna dolara.

Studija Stefana Gösslinga, profesora ekonomije na Sveučilištu Linnaeus, pokazala je da je Gates samo u 2017. preletio više od 345.000 kilometara u 59 letova privatnim zrakoplovom.

Prema podacima Svjetske banke, Gates je ispustio oko 1.760 tona ugljičnog dioksida, što je više od stotinu puta više od emisije po glavi stanovnika Sjedinjenih Država.

Na drugom mjestu tijekom pomno osmišljenog intervjua, Gates je rekao kako je iznenađen što se našao na meti “teoretičara zavjere” zbog promicanja cjepiva tijekom pandemije.

Gates je ponovno ponovio točku rasprave da je važnije masovno cijepiti čovječanstvo nego putovati na Mars.

Iako je intervju za BBC bio namješten tako da izgleda kao da se Gatesa izaziva ili ispituje, nisu ga pitali je li bio prijatelj s navodno pokojnim elitnim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp