U Austriji oslobođen poznati liječnik, sveučilišni profesor i borac protiv obveznog cijepljenja i Covid fašizma

U Austriji oslobođen poznati liječnik, sveučilišni profesor i borac protiv obveznog cijepljenja i Covid fašizma

Složen proces okončan je danas, 9. veljače u Salzburgu. Sveučilišni profesor, liječnik i poznati vođa otpora protiv korona mjera i obveznog cijepljenja – Andreas Sönnichsen, morao se suočiti s brojnim pitanjima suca, koji je na kraju dokaze državnog odvjetništva okvalificirao nedostatnima i najavio (još nepravomoćnu) oslobađajuću presudu po svim točkama.

Državni tužitelj optužio je Sönnichsena, vjerojatno na poticaj liječničke udruge, da se pretvarao da je službenik za javno zdravstvo sa svojim “preliminarnim potvrdama o netoleranciji na cijepljenje” ponuđenim na internetu s jedne strane, te da je varao svoje klijente s druge strane. drugo, budući da certifikati nisu vrijedili ništa. Ni za jednu od optužbi nije bilo moguće iznijeti dovoljno dokaza, a tijekom suđenja jačao je dojam da su optužbe izmišljene iz zle namjere.


Sönnichsen je bio jedan od stručnjaka koji je ponudio mogućnost ispunjavanja nekih upitnika na internetskoj platformi. Ako je to dovelo do procjene da bi klijent mogao biti alergičan na jedan od sastojaka novih cjepiva mRNA, Sönnichsen je ponudio potvrdu koja je isticala tu činjenicu – sve dok konačnu dijagnozu ne postavi alergolog ili službenik za javno zdravstvo. Ni u jednom trenutku nije tvrdio da su njegove potvrde konačne ili da ih je izdalo bilo koje tijelo. Zauzeo je stav da liječnik, bez obzira radi li u Njemačkoj ili Austriji, ima pravo izdavati potvrde na temelju svoje struke.

Tada je cijenu tih potvrda u najboljem slučaju trebalo shvatiti kao naknadu troškova, naplaćivalo se 20 eura. Prema Sönnichsenu na sudu, taj se iznos temelji na njemačkoj ljestvici naknada koja ne postoji u Austriji. U tom kontekstu odabrana je najniža moguća stopa. Besplatna podjela certifikata s pravom bi izazvala bijes kolega koji bi ih onda mogli optužiti za cjenovni damping. Nije bilo namjere bogaćenja jer tada sigurno ne bi izdavao nikakve potvrde nego bi odmah postao cijepitelj. Ovdje bi zarada od 120.000 eura mjesečno bila sasvim normalna, izračunao je profesor.

U dugotrajnom ispitivanju dva svjedoka izjavila su da se niti osjećaju prevarenim od strane prof. Sönnichsena niti shvaćaju certifikate kao službenu odluku. Optužba da bi potvrde bile bezvrijedne bez potvrde medicinskog službenika ne podnosi praktični test. S jedne strane, mnogi su ih u Austriji prihvatili kao odgodu “obaveza” nakon 2G ili 3G, u inozemstvu bi ih prihvatili bez problema, čak i u SAD-u.

Kao pravni laik, stekao se dojam da državno odvjetništvo nije previše ozbiljno shvatilo postupak. Na sud je poslan pomoćni pravnik u tenisicama, čiji je jedini doprinos postupku bilo izgovaranje “Grüß Gott” i “Do viđenja”. Ako uzmete u obzir da se u ovim postupcima radilo o karijeri i sudbini ili čak o nečijoj slobodi, morate biti jako iznenađeni kao pravedni porezni obveznik.

Oba odvjetnika dr. Georg Prchlik, iskusni stručnjak za medicinsko pravo, i profesor Sönnichsen bili su vrlo zadovoljni i s olakšanjem zbog ishoda postupka. Sada treba pričekati i vidjeti hoće li se državno odvjetništvo žaliti i ići na sljedeću instancu ili će se tamo prihvatiti poraz državno nametnutog “korona sustava”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp