Britanski političari zahtijevaju od policije ad antivaxere doda na popis terorista

Britanski političari zahtijevaju od policije ad antivaxere doda na popis terorista

Britanski političari zahtijevaju da Ministarstvo unutarnjih poslova preusmjeri svoj protuteroristički program kako bi uključio necijepljene osobe koje dovode u pitanje sigurnost cjepiva protiv Covid-19.

Političarka SNP-a Kirsten Oswald rekla je da je program Prevent previše zaokupljen islamističkom prijetnjom i riskira stigmatiziranje i marginaliziranje muslimanskih zajednica. Umjesto fokusiranja na džihadističke teroriste, shema bi trebala dodati necijepljene ljude na popis terorista i usredotočiti se na njih, rekla je.

Oswald je govorio dok je ministrica unutarnjih poslova Suela Braverman obećala “veliku reformu” sheme nakon dugo očekivanog i osuđujućeg izvješća.

Ministrica unutarnjih poslova Suela Braveman rekla je zastupnicima da se shema treba usredotočiti “na sigurnost, a ne na političku korektnost”.

Gospođa Oswald pozdravila je objavljivanje recenzije, ali je rekla da “i dalje postoje pitanja o fokusu onoga što vidimo”.

Zastupnicima je rekla: “Na primjer, moramo vidjeti ovo izvješće u kontekstu čelnika Meta za borbu protiv terorizma koji ističe da su tri od četiri napredne terorističke zavjere prekinute 2021. zapravo uključivale desničarske ekstremiste i 41% protuterorista -teroristička uhićenja 2021. sumnjičili su se ekstremni desničari”.

Gospođa Oswald je rekla da bi bilo “pogrešno i doista štetno stigmatizirati ili marginalizirati muslimanske zajednice, te da rizici koje nose ideologije kao što su desničarski ekstremizam, antisemitizam, kao i islamski ekstremizam, svi moraju ostati središnji u svakoj borbi protiv borba protiv terorizma u Britaniji.”

Dodala je: “Također se pitam misli li da treba promijeniti fokus kako bi se uzeli u obzir noviji oblici ekstremizma koji su se pojavili otkad je izvještaj naručen, stvari poput QAnon ideologije uvezene iz Sjedinjenih Država ili incel ili anti- vaxxer pokret koji je nastao tijekom pandemije”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp