Sotonizam se uvodi u školski program osnovne škole u Californiji

Sotonizam se uvodi u školski program osnovne škole u Californiji

Glasnogovornik ‘After School Satan Cluba’ inzistira na tome da se nitko ‘nema što uvrijediti’.


Osnovna škola u Kaliforniji uvest će After School Satan Club“Klub Sotone nakon škole” u svoj nastavni plan i program.

Učenici osnovne škole Golden Hills uskoro će moći pohađati klub koji sponzorira Sotonski hram i Savez razuma, izvijestio je ABC 33/40. Hram je neteistička vjerska skupina, koju ne treba brkati sa Sotoninom crkvom. 

Grupa opisuje svoj program kao “samousmjereno obrazovanje” koje ima za cilj podržati “intelektualne i kreativne interese učenika”. Osnovali su klub na zahtjev roditelja, odgajatelja ili “drugih članova zajednice”, navodi se na web stranici hrama. 

Lucien Greaves, glasnogovornik je Sotonskog hrama, grupe političkih aktivista koji se identificiraju kao vjerska sekta, nastoje uspostaviti Sotonine klubove poslije škole kao pandan Kršćanskim klubovima dobrih vijesti.

“Iako je nastava osmišljena za promicanje intelektualnog i emocionalnog razvoja u skladu s načelima TST-a, nema prozelitizacije ili vjerske nastave”, stoji u izjavi na web stranici grupe, dodajući da “nije zainteresirana za preobraćanje djece na sotonizam”. 

 ASSC je u posljednjih 10 godina pokrenuo Lucien Greaves, koji također radi kao glasnogovornik grupe. 

Lucien Greaves, glasnogovornik je Sotonskog hrama, grupe političkih aktivista koji se identificiraju kao vjerska sekta, nastoje uspostaviti Sotonine klubove poslije škole kao pandan Kršćanskim klubovima dobrih vijesti. 
Rekao je za ABC 33/40 da grupa pokušava “religiozna pitanja držati podalje od učenja sotonskih klubova izvan škole.”

“Činjenica je da se nemamo zbog čega uvrijediti i ne želimo da ljudi ne budu svjesni tko smo mi dok provodimo ove programe, jer mislimo da bi bilo intenzivnije reakcije ako bismo pokušali sakriti to”, rekao je Greaves.

Lucien Greaves, glasnogovornik Sotonskog hrama, fotografiran ispred zgrade suda u Salemu, grupe političkih aktivista koji se identificiraju kao vjerska sekta i žele uspostaviti Sotonine klubove poslije škole kao pandan Kršćanskim klubovima dobrih vijesti.

Ali neki roditelji i dalje su ogorčeni uključivanjem programa u školu, a jedan roditelj kaže da je to “odvratno

“Razumijem da im škola mora dopustiti jer dopuštaju druge izvanškolske programe kao što je The Good News, koji je kršćanski utemeljen izvanškolski program. Taj mi je OK, ali ne mogu zamisliti zašto itko želi da njihovo dijete pohađa ovu sotonističku grupu”, rekla je Sheila Knight, baka iz Golden Hillsa. 

U rujnu je u školi u Pennsylvaniji održan još jedan ASSC program, a škola je napomenula da mora dopustiti klub kao dio svoje direktive kao okrug javne škole. 

“Kao javnom školskom okrugu, korištenje naših školskih objekata mora biti dopušteno bez diskriminacije”, stoji u priopćenju školskog okruga Northern York County. “Ne možemo  samovoljno birati koja organizacija smije ili ne smije koristiti naše objekte.”

“Ako dopuštamo jednu organizaciju, moramo dopustiti sve organizacije, pod uvjetom da zadovoljavaju uvjete i zahtjeve za prijavu kako je navedeno u Politici 707”, dodaje se u izjavi. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp