Njemački ministar zdravstva moli za oprost i kaže da su Covid restrikcije bile idiotske i pogrešne

Njemački ministar zdravstva moli za oprost i kaže da su Covid restrikcije bile idiotske i pogrešne

Neka Covid ograničenja bila su ‘idiotizam’, a produljena zatvaranja škola ‘nepotrebna pogreška’, priznaje njemački ministar zdravstva i glavni zagovornik karantena kao i covid terorizma.

Karl Lauterbach, koji je postao lice pokreta za karantin, rekao je da su neke mjere otišle predaleko.

“Mnogo toga što smo radili bilo je ispravno, ali ono što je idiotizam bile su stvari poput trčanja s maskama ili pravila na otvorenom. To je bilo pretjerano”, rekao je Lauterbach.

Lauterbach, iz vladajuće Socijalističke stranke Olafa Scholza, također je priznao da je premalo pažnje posvećeno dobrobiti djece, opisujući zatvaranje škola kao “veliku grešku”.

Njemačku su pohvalili za način na koji se nosi s pandemijom strogim ograničavanjem kontakata s ljudima i zatvaranjem škola i vrtića nekoliko tjedana.

Prije nego što je Lauterbach imenovan ministrom zdravstva krajem 2021., postao je utjecajan zagovornik strogih mjera karantene kao pomoćnik.

Među njegovim kontroverznijim prijedlozima bio je prijedlog iz 2020. da se redovito školovanje obustavi na najmanje godinu dana.

“Ono što je bila greška je dugo zatvaranje škola. To je bilo nepotrebno”, rekao je u petak na njemačkoj radionici za ZDF.

Još u travnju 2022. upozorio je na prebrzo ukidanje ograničenja, rekavši da bi zemlju mogla pogoditi “smrtonosna varijanta”.

Ovakve izjave samo su dio uvoda u “amnestiju” za zločine onih koji su na vrhu COVID histerije. Pripremite se, slijede još “priznanja” i isprike.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp