Lula da Silva nameće obvezno cijepljenje protiv COVID-a za svu brazilsku djecu

Lula da Silva nameće obvezno cijepljenje protiv COVID-a za svu brazilsku djecu

Novoimenovani brazilski autoritarni predsjednik Lula da Silva objavio je prošli tjedan da će opasno cjepivo protiv COVID-19 biti obavezno za svu djecu u Brazilu ako roditelji žele nastaviti primati državnu pomoć.

Lula je to izjavio tijekom inauguracije oftalmoloških i dijagnostičkih jedinica zdravstvenog centra Super Carioca u Benfici, Rio de Janeiro.

“Bolsa Família se vraća, i vraća se s nečim važnim; vraća se s uvjetima. Djeca moraju biti u školi. Ako nisu u školi, majka gubi beneficiju”, izjavio je Lula.

“Djeca se moraju cijepiti. Pretpostavimo da nemaju potvrdu o cijepljenju. U tom slučaju majka gubi naknadu.”

Lula je rekao da je vladin mandat za cjepivo za opće dobro, čak i ako to znači da će građani uzeti 10 ili 50 cjepiva.

“Zaboga, ne možemo biti neupućeni do te mjere da mislimo da se ne isplati cijepiti se”, rekao je.

Stalno se pitam kakvu ljubav ova majka gaji prema svojoj djeci, da se ne brine za njih u najvažnijem trenutku kada se mogu cijepiti i mogu izbjeći delikatniju bolest u svojim životima, nastavila je Lula.

“Ne možemo oklijevati; ne možemo se igrati. To je pitanje znanosti,” rekao je, naizgled ignorirajući brdo dokaza da eksperimentalna injekcija mRNA ne samo da je neučinkovita, već također može dovesti do brojnih štetnih neuroloških i kardiovaskularnih nuspojava.

“Ako postoji deset cjepiva protiv COVID-a, treba ih uzeti 50, uzet ću ih koliko je potrebno jer volim svoj život. Mislim da svatko ima dužnost prema životu svoje djece, odvesti ih na cijepljenje u pravoj dobi, zato kažu da se Bolsa Família vraća,” rekao je Lula.

Ova objava označava veliki politički preokret otkako je Bolsonaro, koji je odstupio nakon spornih izbora u studenom, odbacio mandat za cjepivo protiv COVID-a.

U međuvremenu, Lula je u petak odletio u Washington, DC, kako bi se sastao s kolegom marionetskim predsjednikom Joeom Bidenom na bilateralnom sastanku hvaleći međusobnu politiku krajnje ljevice.

Njih su dvojica navodno razgovarali i o uhićenju Bolsonara, koji sada boravi na Floridi, zbog nereda u predsjedničkoj palači.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp