EU daje Sorosu 3,5 milijuna dolara za dva nova projekta

EU daje Sorosu 3,5 milijuna dolara za dva nova projekta

Europska unija (EU) potvrdila je da daje 3,5 milijuna dolara Georgeu Sorosu i njegovoj Zakladi Otvoreno društvo.

Vera Jourova, potpredsjednica Europske komisije, potvrdila je da daje više od 3,5 milijuna dolara sredstava Zakladi Otvoreno društvo za pomoć u kampanji.

Zakladu Otvoreno društvo utemeljio je mađarski milijarder George Soros, sam zloglasan po tome što je razbio Bank of England  1992. godine , unatoč njegovim kasnijim golemim naporima političkog lobiranja, nevladina organizacija je više puta optuživana za miješanje u poslove raznih zemalja EU, mađarski premijer Viktor Orbán prethodno je osudio ljevičarskog filantropa kao “jednog od najkorumpiranijih ljudi na svijetu”.

Unatoč reputaciji svog osnivača, EU je potvrdila da aktivno surađuje sa Zakladom Otvoreno društvo, koja bi trebala dobiti više od 3,3 milijuna eura (3,53 milijuna dolara) blok bespovratnih sredstava za rad dvaju projekata koji spadaju u  “Program građana, jednakosti, prava i vrijednosti”.

Primopredaja novca poreznih obveznika od strane EU je ogromna s obzirom na to da Zaklada Otvoreno društvo već ima tako nevjerojatno duboke džepove, zahvaljujući svom osnivaču milijarderu.

U sklopu projekata Zaklada Otvoreno društvo trebala bi “podizati svijest o pravima i vrijednostima kroz podršku organizacijama civilnog društva”, kao i promovirati “vrijednosti EU” u Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Navodi se da su ova dva projekta započela 1. siječnja ove godine, a trajat će ukupno 36 mjeseci.

Iako je financiranje najavljeno u tada mlakom pisanom odgovoru Europske unije prošlog mjeseca, rumunjski član Europskog parlamenta (MEP) Cristian Terhes posljednja je politička osoba koja je progovorila protiv toga. Rekao je u ponedjeljak za londonski Breitbart da je kontinuirana odluka EU-a da ustupi sredstva “kršiteljima ljudskih prava” dokaz da je bloku potrebna reforma.

“Zaklada Soros i Europa često se sastaju i lobiraju kod Europske komisije za promicanje protunacionalnih, protuobiteljskih, protuživotnih i protutemeljnih prava diljem EU-a”, rekao je predstavnik Kršćansko-demokratske nacionalne seljačke stranke.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp