Francuski povjesničar koji je predvidio raspad SSSR-a tvrdi: Treći svjetski rat je već počeo

Francuski povjesničar koji je predvidio raspad SSSR-a tvrdi: Treći svjetski rat je već počeo

Francuski povjesničar koji je točno predvidio pad Sovjetskog Saveza desetljeće unaprijed kaže da je Treći svjetski rat već počeo kao rezultat sukoba u Ukrajini.

Komentare je dao Emmanuel Tod, jedan od vodećih francuskih intelektualaca, tijekom intervjua za novine Le Figaro.

“Jasno je da se sukob, u početku ograničeni teritorijalni rat, razvio u globalnu ekonomsku konfrontaciju između cijelog Zapada s jedne strane i Rusije, uz potporu Kine, s druge strane. To je postao svjetski rat”, rekao je Todd.

Todd je dodao da “otpor ruske ekonomije gura američki imperijalni sustav prema ponoru” te da Biden mora “požuriti” da spasi “krhku” Ameriku.

Prema povjesničaru, američka kontrola svjetskog financijskog sustava je u opasnosti jer otpor ruskog gospodarstva sankcijama gura “američki imperijalni sustav” prema provaliji, pri čemu se Rusija još uvijek može osloniti na Kinu za monetarnu potporu.

Todd kaže da se Amerika “ne može povući iz sukoba, ne može ga pustiti”, jer nema izlaznu strategiju i ulozi su previsoki.

“Zato smo sada u beskrajnom ratu, u konfrontaciji čiji ishod mora biti slom jednih ili drugih”, rekao je intelektualac.

Todd je vrlo cijenjena osoba, koji je točno predvidio kolaps Sovjetskog Saveza 14 godina prije nego što se dogodio.

Kao što smo istaknuli prošli mjesec, poglavar Ruske pravoslavne crkve upozorio je da će svaki pokušaj “uništenja Rusije” od strane “luđaka” koji pokušavaju nametnuti svoje vrijednosti dovesti do “smaka svijeta”.

Molimo se Gospodu da prosvijetli te luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj svijeta“, rekao je patrijarh Kiril.

Elon Musk također je nedavno upozorio da “većina ljudi nije svjesna opasnosti” od novog globalnog sukoba.

Donald Trump također je nedavno upozorio: “Na rubu smo Trećeg svjetskog rata”, au prošlotjednom spotu za kampanju rekao je: “Da sam ja predsjednik, rat Rusije i Ukrajine nikada se ne bi dogodio … nikada u milijunu godine.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp