Edward Snowden: Histerija o NLO-ima je ‘smišljeno’ odvraćanje pažnje od vijesti oko dizanja plinovoda sjeverni tok od strane CIA-e

Edward Snowden: Histerija o NLO-ima je ‘smišljeno’ odvraćanje pažnje od vijesti oko dizanja plinovoda sjeverni tok od strane CIA-e

NSA-in zviždač Edward Snowden kaže da je histerija oko NLO-a koji se obaraju nad Amerikom projektirano odvraćanje pažnje od priče Seymoura Hersha o tome da je Bidenova administracija odgovorna za dizanje u zrak plinovoda Sjeverni tok.

Tijekom proteklog tjedna bilo je nekoliko slučajeva američkih borbenih zrakoplova koji su uništavali NLO-e, u jednom slučaju iznad Aljaske, objekt koji nije imao pogon, ali je primijećen kako leti na 40 000 stopa, što je dovelo do toga da piloti kažu da je ometao senzore njihovih zrakoplov.

Bijela kuća je jučer demantirala da su objekti izvanzemaljske prirode, iako je brbljavo odbacivanje samo nastavilo nagađanja na internetu da su vanzemaljci posjetili zemlju

U stvarnosti, kao što je većina ljudi istaknula, obaranja su vjerojatno demonstracija sile kako bi se spasila Bidenova administracija od pitanja zašto je kineskom špijunskom balonu uopće dopušteno nadzirati Ameriku.

Prema Edwardu Snowdenu, NLO preklop je također krivo usmjerenje kako bi se iz naslova izbrisala beskrajno neugodnija priča o Seymouru Hershu.

Snowden je tweetao da je histerija bila “izmišljeni” mamac i pokušaj da se spriječi da mediji pokriju otkrića o eksploziji naftovoda.

Prošlog je tjedna dobitnik Pulitzerove nagrade istraživački novinar Seymour Hersh objavio članak u kojem je ustvrdio da su naftovode uništile SAD kao dio tajne operacije.

Prema Hershovim izvorima, eksploziv su u lipnju 2022. podmetnuli ronioci američke mornarice pod krinkom NATO vježbe BALTOPS 22, a detonirani su tri mjeseca kasnije daljinskim signalom koji je poslala sonarna plutača.

Jedan je izvor rekao Hershu da su zavjerenici znali da je tajna operacija “ratni čin”, a neki iz CIA-e i State Departmenta upozorili su: “Nemojte to činiti. To je glupo i bit će politička noćna mora ako izađe na vidjelo.”

U ažuriranju priče, Hersh je dao intervju za Radio War Nerd u kojem je oštro kritizirao mainstream medije jer su kritizirali njega osobno umjesto da istražuju priču.

“Nevjerojatno mi je kako su oni stali u red, moji kolege”, rekao je Hersh, misleći na New York Times i Washington Post.

Kao što smo ranije naglasili, Snowden je prekorio poricanje Bijele kuće da je umiješana u napad na naftovod ističući da je također zanijekala prethodne lažne zastavice.

“Možete li se sjetiti bilo kojeg primjera iz povijesti tajne operacije za koju Bijela kuća nije bila odgovorna, ali je to zato odlučno poricala?” Snowden je tvitao.

“Osim toga, znate, one mala ‘masovna nadziranja'”, dodao je.

Snowden je uključio novinsko izvješće UPI-ja iz travnja 1961. u kojem je američki državni tajnik Dean Rusk negirao da je Zaljev svinja bio “isceniran s američkog tla”, a Rusk je medijima rekao da je “kubanska afera bila stvar koju su sami Kubanci trebali riješiti. ”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp