Nakon tvrdnje rumunjske senatorice da je zapad namjerno izazvao potres u turskoj, snažan potres pogodio Rumunjsku

Nakon tvrdnje rumunjske senatorice da je zapad namjerno izazvao potres u turskoj, snažan potres pogodio Rumunjsku

Rumunjska senatorica Diana Lovanovici u svom je govoru u parlamentu optužila Zapad za korištenje “geološkog oružja” kako bi izazvala razorni potres u Turskoj. Nedugo nakon toga potres od 5,5 po rihteru pogodio je Rumunjsku.

Potres u Rumunjskoj od 5,5 po Richteru osjetio se u regiji, a nakon njega uslijedilo je još nekoliko slabijih potresa. Istovremeno, dvaput se zatresla i Turska.

Snažan potres magnitude 5,5 pogodio je Rumunjsku u utorak u 14 sati i 16 minuta po našem vremenu.

Epicentar je bio 5 kilometara istočno od Tismana na dubini od 40 km. No, u vrlo kratkom vremenu uslijedilo je još nekoliko potresa magnituda 3,9, 3,5 i 3,5 te nešto jači od 4,3 po Richteru. 

U isto vrijeme zabilježena su još dva, ali slabija potresa u središnjoj i istočnoj Turskoj. 

Najjači potres s epicentrom u Rumunjskoj osjetio se diljem regije, a najveća je panika bila u Srbiji, gdje je zabilježeno i nekoliko manjih potresa. No, javljali su se i građani iz Hrvatske – Crikvenica, Metković te BiH – Banja Luka, Sarajevo…

“Živim na 4. katu, treslo se jako i dugo. Pod, odjeća u ormaru, svjetla, sve se ljuljalo. Mislim da je trajalo oko 30 sekundi”, napisao je netko iz Kragujevca.

“Meni se u kući sve zatreslo, čak i frižider. Uplašila sam se. Nije mi dobro, osjećam mučninu”, javila je jedna Beograđanka.

“Ovdje je baš opasno zaljuljalo, stolac mi se snažno zatresao”, rekao je za Telegraf stanovnik beogradskog naselja Braće Jerković. Dodao je kako su svi brzo istrčali na ulice.

U Rumunjskoj je snažan potres zabilježen i u ponedjeljak, a magnituda tog je bila 5,0 po Richteru. 

Da li su ovi potresi tek samo slučajnost ili iza njih stoji čovjekovo djelovanje, o tome možemo samo nagađati, ali sumnja u njihovo namjerno izazivanje itekako postoji.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp