Nekadašnji Merckov vodeći znanstvenim priznao: cjepiva protiv dječje paralize sadrže viruse leukemije

Nekadašnji Merckov vodeći znanstvenim priznao: cjepiva protiv dječje paralize sadrže viruse leukemije

Bivši vodeći znanstvenik  njemačke multinacionalne, znanstvene i tehnološke kompanije Merck u zaboravljenom intervjuu iz 1987 godine priznaje da su cjepiva protiv dječje paralize sadržavala viruse leukemije, SV40 i raka.

U ovom intervjuu iz 1987. jedan od najeminentnijih znanstvenika u povijesti industrije cjepiva, dr. Maurice Hilleman, znanstvenik u Mercku, otvoreno je priznao da su cjepiva koja su davana Amerikancima bila kontaminirana virusima leukemije i raka. Na to su njegovi kolege (koji su također ovdje snimljeni) prasnuli u smijeh i čini se da im je to urnebesno smiješno.

Zatim nagađaju da će, budući da se ta cjepiva prvo testiraju u Rusiji, pomoći SAD-u da pobijede na Olimpijskim igrama jer će ruski sportaši biti “nakrcani tumorima” (znali su da ta cjepiva uzrokuju rak kod ljudi).

Riječi su to vodećeg znanstvenika u Mercku, koji vjerojatno nije ni slutio da će se o njegovom unosu naveliko raspravljati na internetu (koji nije ni postojao kada je on to napisao). Možda je mislio da će to zauvijek ostati tajna.

Na pitanje zašto to nije dospjelo u tisak, odgovorio je: “Očito ne razumijete, ovo je znanstvena stvar unutar znanstvene zajednice.”

Drugim riječima, znanstvenici za cjepiva pokrivaju znanstvenike za cjepiva. Sve svoje prljave tajne drže u vlastitom krugu šutnje i ne otkrivaju istinu o kontaminaciji svojih cjepiva.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp