Senator Rand Paul predstavio je zakon kojim se prestaje financirati bolnice koje uskraćuju skrb necijepljenima

Senator Rand Paul predstavio je zakon kojim se prestaje financirati bolnice koje uskraćuju skrb necijepljenima

Senator Rand Paul predstavio je prijedlog zakona kojim bi se zaustavilo savezno financiranje zdravstvenih ustanova koje odluče uskratiti kritično liječenje ljudima koji odluče ne primiti cjepiva protiv COVID-a.

“Nijednom Amerikancu ne smije biti uskraćen pristup intenzivnoj njezi na temelju osobne medicinske odluke, ali tragično, mnoge bolnice i druge medicinske ustanove nastavljaju diskriminirati one koji nisu cijepljeni protiv COVID-19”, rekao je Paul u izjavi.

Senator je dodao da će njegov prijedlog zakona, nazvan Zakon o nediskriminaciji cijepljenja protiv COVID-19, “štititi prava ranjivih pacijenata da sami biraju zdravstvenu skrb i osigurati da dolari saveznih poreznih obveznika ne podržavaju ustanove koje odbijaju pacijente na temelju njihove COVID-19. 19 status cijepljenja.” “.

Paul ukazuje na nedavni slučaj u kojem je 14-godišnjoj djevojčici Sveučilišna bolnica Duke odbila transplantaciju bubrega jer su je roditelji odlučili ne cijepiti.

Djevojčica je već imala infekciju COVID-19, razvila je prirodni imunitet, ali bolnica joj je i dalje odbijala pružiti potrebnu njegu.

Brojne bolnice diljem Amerike slijede istu politiku “bez cjepiva, bez transplantacije”.

Još dvije bolnice zahtijevaju obvezna cijepljenja prije dopuštanja transplantacije organa.

UCHealth u Coloradu odbio je transplantaciju bubrega ženi u petoj fazi zatajenja bubrega jer je odbila primiti cjepivo.

Bolnica u Clevelandu također je odbila devetogodišnjem dječaku osigurati presađivanje bubrega koji mu može spasiti život jer njegov otac nije primio cjepivo protiv COVID-19.

Bolnica odbija izvršiti presađivanje bubrega koji može spasiti život devetogodišnjem dječaku jer njegov otac nije bio cijepljen.

Šestomjesečnom dječaku u Tennesseeju sa srčanom manom također je isprva odbijena transplantacija jer su ga roditelji odbili cijepiti, a stručnjak za medicinsku etiku optužio je liječnika da igra “politiku COVID-a”.

Jednom čovjeku u Bostonu također je odbijena transplantacija srca jer nije bio cijepljen.

Sličnih šokantnih slučajeva u kojima su djeci odbijene kritične transplantacije ima u nekoliko europskih zemalja, kao iu Velikoj Britaniji, samo zato što ih roditelji nisu cijepili.

Senator Paul, i sam liječnik, dalje napominje: “Nema mjesta diskriminaciji u medicinskoj profesiji. Hipokratova zakletva zahtijeva od liječnika da se brinu za svoje pacijente bez predrasuda i da se suzdrže od bilo kakvog namjernog nedjela ili povrede. Ovim prijedlogom zakona uvest će se to osnovno načelo u zakon”.

Zastupnik Dan Bishop, koji je predstavio popratni zakon u Zastupničkom domu, također je primijetio: “Nema razloga da medicinske ustanove uskraćuju skrb ljudima na temelju njihovog statusa cijepljenja protiv COVID-19, a svakako nema razloga da ustanove koje to čine primaju bilo kakve savezne financiranje.”

Bez intervencije poput Paulovog zakona, Amerikanci bi mogli završiti tamo gdje su završile zemlje poput Novog Zelanda, s “vlastima” koje prijete oduzimanjem djece roditeljima koji odbijaju da se djeci daju cjepiva protiv COVID-a.

Jedan od naslova kaže – ‘Tu počinje tiranija’: Novi Zeland bi mogao uzeti bebu roditeljima koji traže ‘necijepljenu’ krv za operaciju srca.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp