Što nam poručuju potresi?

Što nam poručuju potresi?

Javljaju mi moji Riječani – jak potres. Osjetio se i na Rabu, cijelo područje Rijeke, okolice… Kastav… Krk posebno… Prvo, daj Bog da su svi dobro. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja”, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Ne spadam među one zarobljene u labirintu straha koji u katastrofama prirode vide znakove nekih apokaliptičnih vremena. Sjetimo se Isusa koji svoje učenike upozorava da oni stradali od rušenja jedne kule nisu ništa manje grešni od njegovih učenika (usp. Lk, 13, 1-9).

Priroda je isto nesavršena. Ima svojih mana i rana. Ljudskim djelovanjem je dodatno uneređena. Čovjek se prema stvorenom svijetu ponaša sebično, misli samo na sebe u trenutnom vremenu. Čovjek današnjice ne razmišlja kakav će ovaj svijet ostaviti svojoj djeci i djeci svoje djece. A sebičnost uvijek vodi u destrukciju. Čovjek koji misli samo na sebe ne može donijeti dobro – nikome. Niti prirodi, niti čovjeku.

A što se tiče posljednjih vremena. Svatko od nas živi svoje posljednje vrijeme. Naime, ne postoji niti jedno drugo vrijeme koje bih ja živio nego ovo vrijeme u kojem jesam. I to je zato moje posljednje vrijeme u ovoj dimenziji postojanja. Pa preporučam svakome da dobro živimo to naše vrijeme. Provedite ga u dobru i ljubavi. Opraštajte svima. Imajte mir u srcu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp