Zašto se diljem svijeta toliko pooštrava cenzura?

Zašto se diljem svijeta toliko pooštrava cenzura?

UN I EU zahtijevaju da se maksimalno pooštri cenzura. Zašto? Boje se da bi “dezinformacije” na internetu mogle ugušiti klimatsku paniku. Nedavni govor generalnog sekretara UN-a, A. Guterresa, bio je sav u stilu prizivanja sudnjeg dana. Spomenuo je rat u Ukrajini, kao i prijetnju nuklearnim oružjem, no po njemu je najgore što se požar dezinformacija širi mrežama s ciljem da u ljude usadi sumnju u klimatske promjene i nadolazeću propast svijeta.

Čak je pozvao i sve vlade, organizacije građanskog društva, medije i tehnološke divove da zaustave te dezinformacije na mrežama i pokušaju sanirati štetu. Dakle, UN traži od svih vlada svijeta da cenzuriraju svoje građane. Jako lijepo…

 

Naravno da Guterres nije to sam smislio, jer on već više godina ni ne izgleda da bi mogao bilo što smisliti. Stvar je odlučena još prošlog mjeseca u Davosu, kad je potpredsjednica Europske komisije, Vera Jourova, zatražila jasnu regulativu po pitanju slobode govora na internetu. “Vrijeme divljeg zapada je prošlo”, rekla je Jourova tom prilikom, naglasivši da je “nužno ograničiti slobodu govora – kako bi se zaštitila sloboda govora”.

 

Svi su pozdravili ovu plemenitu inicijativu i prionuli na posao, pa je do sada već razrađen prijedlog zakona za “regulaciju” slobode govora na internetu koji se zove Chat Control. Ako bi se prihvatio, taj bi zakon omogućio pojačan nadzor komunikacije u virtualnom prostoru. Mnogi parlamentarci, kritičari ovog prijedloga zakona, smatraju da bi njime ušli u najdublji mrak totalitarizma i to tako tegobno zvuči da mi pobunjeni možemo biti sretni što nas sad već skoro tri godine nisu redovito cenzurirali i blokirali, radili nam raznorazne smetnje, brisali objave, zasjenčavali, krali lajkove i komentare, ograničavali vidljivost, prisluškivali razgovore, uništavali nam dokumente, ubacivali nam fb-trolove i ostalo.

 

S tim EU zakonima uvijek isto. Pokazalo se i na primjeru kukaca. Švedske vlasti su nedavno priznale da se kukci nalaze u hrani već nekoliko godina, a to se odnosi na cijelu Europu. Sasvim sigurno i globalno, jer nekoliko velikih kompanija ima monopol na tržištu hrane. Dakle, jeli smo ih već godinama, a nigdje na proizvodima nije bilo ni naznačeno da sadrže insekte. Svo to vrijeme u medijima su kružile priče u stilu – kukci su zdravi, ukusni, puni proteina i slično. I kad je narod preživio eksperiment, a usput i malo omekšao, evo zakona 27. 01. 2023: EU dozvoljava prodaju 6 vrsta kukaca u svrhu prehrane stanovništva. Isti globalistički princip djelovanja ogleda se u svemu što rade, samo što se sadržaji mijenjaju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp