Eva Vlaardingerbroek – Nizozemski farmeri gube, a vlada dobiva bitku – pokažimo im da smo uz njih!

Eva Vlaardingerbroek – Nizozemski farmeri gube, a vlada dobiva bitku – pokažimo im da smo uz njih!

Mlada nizozemska političarka Eva Vlaardingerbroek ponovno je digla svoj glas u zaštitu nizozemskih farmera podsjećajući nas kako su se oni borili za slobodu svih ljudi. Sada, kaže ima loše vijesti za sve, jer su farmeri na izmaku snaga zbog svega lošeg što im se događa i više nego ikada potrebna im je podrška građana. 

Evo što je Eva ovaj put poručila javnosti:

„Naši poljoprivrednici gube, a nizozemska vlada dobiva bitku. Udvostručili su svoje planove da oduzmu 3000 farmi ljudima prije 2030. godine. Oni to zovu ‘eksproprijacija’. Ja to zovem krađa u ime ‘klimatskih promjena’.  Ja to zovem krađa u ime ‘klimatskih promjena’.

A, kako oni to rade? Pa, vode rad iscrpljivanja protiv farmera, dok ih simultano kleveću po medijima. A ta se strategija pokazala vrlo uspješnom. Kada god govorim s našim farmerima sada, mogu reći da gube nadu. I, tko bi ih krivio? Iznervirani su, zastrašivani i oklevetani. Boje se novih prijetnji, uhićenja i ponovne pucnjave na njih. Boje se da su izgubili podršku naroda. Istih ljudi koje oni opskrbljuju s hranom koju stavljaju na stol svakog dana. I zato vam se javljam upravo sada. Zato što znam da to nije istina.

Prošle godine farmeri su nama dali nadu i hrabrost i sada je vrijeme da im mi vratimo tu uslugu. Bliže se izbori u Nizozemskoj i moramo pokazati našoj vladi tko je šef. Naši farmeri su jedini koji imaju snagu to učiniti. Kao civili moramo stajati ujedinjeni s našim farmerima protiv totalitarnih snaga koje žele presjeći naše snabdjevanje hranom i oduzeti nam naša prava kako bi nas kontrolirali.

Apsolutno je bitno da naši farmeri znaju da nisu sami. Neka znaju da ih podržavate ako se opet odluče na prosvjed. Neka znaju! Molim vas ostavite poruku u komentarima ili tweetajte korsteći hashtag #dutchfarmers. Jer, zapamtite, bez farmera nema hrane!“ – poručila je svima Eva Vlaardingerbroek i još jednom pokazala iskrenu solidarnost s nizozemskim farmerima i svoju spremnost da stane uz njih te pozvala sve ljude diljem svijeta da im daju svoju punu podršku. Ovo je nešto što se tiče svih nas i cijelog svijeta.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp