Hrvatska – mati ili maćeha?

Hrvatska – mati ili maćeha?

Ovih dana, a posebice nakon tematske sjednice u Saboru – “Rodna ideologija”, odlučio sam reagirati. Kako je poznato hrvatskoj javnosti, ja sam pokretač inicijative “Straight pride” sa sloganom “Ne nametanju rodne ideologije našoj djeci”.

Odmah nakon što sam objavio svoju inicijativu putem medija javila mi se Ljiljana Dragić, predsjednica udruge “Hrvatska mati” u želji da se priključi mojoj inicijativi. Naivno sam povjerovao u njene dobre namjere s obzirom na ime udruge “Hrvatska mati”.

 

Prihvatio sam da se priključi mojoj inicijativi i postavio je za organizatoricu. Odmah nakon toga Ljiljana Dragić gostovala je sa mnom na VL televiziji. Izjavila je u toj emisiji na pitanje novinara “Imate li političke ambicije?” kako nema nikakvih političkih ambicija. Kasnije sam saznao da je bila kandidat na listi “Promijenimo Hrvatsku”. Dakle lagala je javno na VL televiziji meni i javnosti. Za moju inicijativu udruga “Hrvatska mati” kao poslovni subjekt je na račun dobila donacije u iznosu od 65.000,00 kn.

 

Osobno sam za promociju moje inicijative u Zadru, troškove zahtjeva za korištenje javnog prostora i ostale zahtjeve, troškove putovanja te sastanaka iskoristio sveukupno 7.400,00 kn.

Važno je naglasiti da se mene osobno kao pokretača nakon uplata donacija na račun udruge “Hrvatska mati” više ništa ne pita.

 

Nakon mojeg gostovanja u emisiji “Bujica” javlja mi se Danijel Horvatinović iz Bjelovara koji se isto tako želi priključiti mojoj inicijativi. Hvalio se kako je bio koordinator u predizbornoj kampanji Domovinskog pokreta Miroslava Škore, što je i točno. Prihvatio sam suradnju te Danijel Horvatinović inzistira da bude glavni koordinator moje inicijative i da njegova tvrtka odnosno Promo Cron j.d.o.o. bude promotor inicijative. Potpišemo sporazum o suradnji kojeg je sastavio Danijel Horvatinović.

 

Mojoj inicijativi priključio se kao struka zatim i dr. Herman Vukušić. Naravno, sve su ovo popratili mediji, tako da je sve ovo vidljivo putem portala i ostalih medija i kao takvo poznato javnosti.

 

Na nagovor koordinatora Danijela Horvatinovića i udruge “Hrvatska mati”, odgađam najavljen datum Hetero parade. Pojašnjavaju mi kako je kratak period za organizaciju te dogovaramo novi datum. Imamo i prvu press konferenciju na izabranoj lokaciji od strane Ljiljane Dragić u restoranu “navodno” u vlasništvu njene rodbine. Ja se ne slažem s lokacijom, ali Danijel Horvatinović i Ljiljana Dragić inzistiraju na toj lokaciji s objašnjenjem da za inicijativu  dvorana nije dobar izbor.

 

Kada sam vidio da se mene više ništa ne pita, šaljem putem maila na udrugu „Hrvatska mati“ raskid o suradnji te se pozivam na točku 5. sporazuma. Točka 5. kaže, ukoliko iz bilo kojeg razloga dođe do prekida suradnje, sve strane se obvezuju da preostali novac od donacija bude uplaćen bolesnoj djeci.

 

Isto tako piše da je u slučaju prekida suradnje, obostrano zabranjeno upotrijebiti preostali iznos od donacija za promicanje političke opcije ili pojedinca u političke svrhe. Zanimljivo da je upravo koordinator Danijel Horvatinović sastavio taj sporazum i potpisao ga kao vlasnik “Promo Cron j.d.o.o.” te smo ga još potpisali – predsjednica udruge “Hrvatska mati” i ja kao pokretač.

Moja najveća greška je što sam im vjerovao. Trebao sam kod odvjetnika sastaviti ugovor da oni ne mogu raspolagati novcem od donacija bez moje suglasnosti i potpisa. Ta greška me koštala moje inicijative. Na nagovor dr. Hermana Vukušića i Danijela Horvatinovića, primam natrag Ljiljanu Dragić kako bismo održali hetero paradu 08.10.2022. te konačno završio suradnju s njima.

 

Međutim nakon sastanka u uredu zagrebačke nadbiskupije kojem smo prisustvovali dr. Vukušić, Ljiljana Dragić i ja, dolazi do preokreta. Naime, dan prije toga osobno sam poslao zahtjev svim klubovima saborskih zastupnika putem maila za podršku inicijative protiv nametanja rodne ideologije našoj djeci. To je jako razljutilo dr. Hermana Vukušića, Ljiljanu Dragić i koordinatora Danijela Horvatinovića. 

 

Koordinator Danijel Horvatinović me uvjeravao kako je on siguran da ako održim Hetero paradu, bit će nam ubačeni ljudi koji će nam napraviti nerede. Naravno s njim se slaže Ljiljana Dragić kao i dr. Herman Vukušić. Kako je novac na računu udruge „Hrvatska mati“, nemam financija za tribinu na “Trgu bana Josipa Jelačića” kao ni njihovu podršku te otkazujem i taj novi datum.

 

Tada mi dr. Herman Vukušić u suradnji s Ljiljanom Dragić i Danijelom Horvatinovićem predlaže tribine po Hrvatskoj. Prva će biti održana u Osijeku, pa na red dolaze ostali gradovi i zadnja će biti održana u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

 

Počinje biti jasno nakon prve tribine održane u Osijeku da sam prevaren i iskorišten. Naime, mene se više nije pitalo apsolutno ništa. Postaje vidljivo da uz pomoć koordinatora, kao i struke, Ljiljana Dragić preotima moju inicijativu u političke svrhe. Dakle, u moju inicijativu oni bez moje suglasnosti pozivaju bez moje suglasnosti ljude da drže govor na tribini u Osijeku.

 

Tamo se pojavljuje na njihov poziv Dario Žepina kao jedan od govornika kojeg osobno nisam poznavao. Nakon te tribine ja kao pokretač odustajem od svoje inicijative i tražim od udruge „Hrvatska mati“ da ispoštuje točku 5. sporazuma i da preostali iznos od donacija doniramo djeci sa potrebama.

 

Međutim odgovor nisam dobio, kao ni specifikaciju troškova, odnosno na što su potrošili ili još troše novac od donacija za moju inicijativu. Želim reći i to da je Ljiljana Dragić (predsjednica udruge „Hrvatska mati“) od samog početka govorila da ukoliko se mojoj inicijativi priključi dr. Markić ona odustaje istog trena. Sada odjednom Ljiljana Dragić poziva upravo nju na tematsku sjednicu.

 

Isto tako vrlo zanimljivo je i to da je nedavno osnovana nova udruga “Hrvatsko bilo”. Ne bi bilo zanimljivo, barem ne meni, da iste osobe koje su se priključile mojoj inicijativi i nisu ispoštovali sporazum, odjednom nisu članovi nove udruge “Hrvatsko bilo”.

 

Predsjednik te udruge je Dario Žepina, potpredsjednik dr. Herman Vukušić, a Ljiljana Dragić i Danijel Horvatinović navodno su samo članovi. Udruga „Hrvatsko bilo“ me ne zanima i želim im uspjeh u njihovom radu, ali me zanima ovo.

 

Gdje je preostali iznos od donacija u iznosu od 57.600,00 kn dobivenih za moju inicijativu uplaćenih na račun udruge “Hrvatska mati”? To je pitanje za Ljiljanu Dragić i Danijela Horvatinovića, zašto ne objavite javno na što je spomenuti novac potrošen? U suprotnom neka nadležne institucije  to utvrde i reagiraju sukladno zakonu.

Osobno ću se i dalje boriti za našu djecu i protiv nametanja rodne ideologije koja se nameće kroz mainstream medije, pilot projekte u vrtićima, slikovnice, portale itd.

 

Apolitična, kako je izjavila predsjednica udruge „Hrvatska mati“ Ljiljana Dragić, očito ima cilj  samopromocije i pokušaja ulaska u politiku. Za taj cilj iskoristila je i dalje koristi moju inicijativu. Postavljam si pitanje – da li je moguće da su oni koji su se dobrovoljno priključili mojoj inicijativi možda u konačnici ipak to naplatili. Kako kaže kroz pjesmu Miroslav Škoro “Izdajice i heroji”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp