Pukovnik Douglas MacGregor: Rusija se sprema za 30-mjesečni rat s NATO-om i SAD-om

Pukovnik Douglas MacGregor: Rusija se sprema za 30-mjesečni rat s NATO-om i SAD-om

Pukovnik Douglas MacGregor, bivši savjetnik šefa Pentagona otkrio je da se Rusija sprema za 30-mjesečni rat s NATO-om i SAD-om.

Točnije, Douglas MacGregor otkrio je u intervjuu, koji možete pogledati u nastavku uz pozivanje na izvor koji je bio u Moskvi, da se ruski Glavni stožer priprema za 30-mjesečni rat s NATO-om.

Ovo otkriće ne bi trebalo biti šok. Militarizacija Moskve, odlazak nuklearnih ratnih brodova i podmornica prvi put u 30 godina, pokazuju u tom smjeru.

Posebno je rekao:

“Jednostavno nemamo toliko streljiva za slanje u Ukrajinu. Došli smo do točke u kojoj naše zalihe streljiva ponestaju, a naše tvornice ne mogu ubrzati proizvodnju da proizvedu dovoljno. Nemamo kapacitete koje smo imali prije 50 godina za projektile i sve ostalo. S druge strane, Rusi, a ja sam prije nekoliko dana imao razgovor s nekim tko je bio u Moskvi, rekli su mi da se ruski Glavni stožer sprema za 30-mjesečni rat protiv NATO-a i SAD-a. Sve njihove tvornice, njihove tvornice streljiva, tvornice ratnog materijala, rade 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Spremaju se za najgore.”

Pitanje novinara:

“Glavni tajnik NATO-a slaže se s iscrpljivanjem našeg streljiva. Trenutna potrošnja streljiva nije dva ili tri puta veća, nego višestruko veća od naše mogućnosti da ga opskrbimo. Što to znači? Za mene to znači da Ukrajinci uskoro neće imati ništa. I neće imati ništa, jer NATO nema.”

Douglas MacGregor:

“Da, nema sumnje da su Ukrajinci ostali bez streljiva. Ukrajinci se moraju povući i pregrupirati. Ako to ne učine, bit će potpuno uništeni.”

Ovdje je cijela rasprava

Nuland: Krim je legitimna meta Kijeva – Podržavamo ukrajinske napade!

Prije nekoliko sati američka državna tajnica Victoria Nuland otkrila je da SAD podržava ukrajinske napade na Krimu. Izjave su izazvale burne reakcije u Moskvi.

Nuland je posebno rekla:

“SAD vjeruje da Krim, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014., treba demilitarizirati, a Washington podržava ukrajinske napade na vojne ciljeve na poluotoku. Bez obzira na to što Ukrajinci odluče o Krimu, u smislu toga gdje se odluče boriti i tako dalje, Ukrajina neće biti sigurna osim ako se Krim do određenog stupnja demilitarizira”, rekla je Nuland Zakladi Carnegie za međunarodni mir u Washingtonu, DC.

Upitana o opasnosti od eskalacije rata u Ukrajini, američka državna tajnica je odgovorila da Rusija ima mnogo vojnih objekata na Krimu koji su ključni za rat.

“To su legitimne mete, Ukrajina ih napada i mi to podržavamo”, rekla je.

Moskva je odmah reagirala: glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekla je da Nulandini komentari dokazuju da su SAD upletene u rat.

Pogledajte video njene ispovijesti.

“To je izravan napad na Moskvu”

Nuland je pokušao protumačiti i Leonid Slutsky, šef odbora za vanjske poslove Državne dume.

“Što je Nuland zapravo mislila? Prvo, da Washington, koji upravlja marionetama u Kijevu, potpuno ukine “tabu” u vezi s Krimom. Drugo, SAD u biti priznaje svoju izravnu upletenost u rusko-ukrajinski sukob i ponovno potvrđuje svoju vodeću ulogu u odnosima s Rusijom “do posljednjeg Ukrajinca”.

Treće, Washington provocira eskalaciju pozivima na napade na vojne objekte na Krimu jer želi sukob dovesti u njegovu “najvruću fazu”, što će uzrokovati veliki broj žrtava i razaranja”, rekao je Slutsky  .

“Vrijeme je da zapadni političari nauče da Krim ostaje ruski i da je napad na poluotok napad na Rusiju, sa svim teškim posljedicama koje iz toga proizlaze”, rekao je ruski zastupnik.

SAD je pokretač

Napad na Krim je napad na Moskvu ili Vladivostok, rekao je Igor Girenko, glasnogovornik ruskog veleposlanstva u Washingtonu, da je ta izjava jasna potvrda tvrdnji Rusije da je SAD izravno upleten u sukob.

“Ne radi se samo o retorici Washingtona, radi se o konkretnim djelima. SAD opskrbljuje Kijev modernim sustavima oružja koji se koriste za napade na ruske teritorije. Oni daju vojne savjete vojnom vodstvu Ukrajine. Oni de facto zajedno planiraju vojne operacije. Kako mnogi tvrde, Amerikanci su huškači”, rekao je Girenko.

“Poticati kijevske kriminalce da napadnu Krim isto je što i poticati ih da napadnu Moskvu ili Vladivostok”, rekao je ruski dužnosnik, napominjući da ruska strana smatra da je stav Washingtona očigledna manifestacija ratobornog stava SAD-a protiv Rusije.

“Konačno bi cijeloj međunarodnoj zajednici trebalo postati jasno da je stvarni pokretač sukoba u Ukrajini SAD. Međutim, pokušaji Washingtona da Ukrajince iskoristi za nanošenje strateškog poraza Rusiji osuđeni su na propast. Nitko ne bi trebao imati ni najmanju sumnju da će Rusija zaštititi svoje građane i svoj teritorij”, rekao je Girenko.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp