Soroseva snažna podrška Luli diskreditira multipolarne vjerodajnice brazilskog vođe

Soroseva snažna podrška Luli diskreditira multipolarne vjerodajnice brazilskog vođe

Uvid iznesen u ovoj analizi ne bi se trebao pogrešno protumačiti kao da implicira da Lulu “kontroliraju” Soros, Biden ili Sanders-AOC, već samo da je on definitivno njihov “suputnik” budući da brazilski vođa danas neosporno dijeli njihov svjetonazor u velikoj mjeri. Iako još uvijek izvikuje socijalističke slogane, Lulin prioritet tijekom njegovog trećeg mandata manje je poboljšanje životnih uvjeta siromašnih u njegovoj zemlji, a više geostrateško ponovno svrstavanje Brazila u zlatnu milijardu Zapada predvođenog SAD-om.

Brazilski predsjednik Lula već je bio osumnjičen da je ponovno kalibrirao svoj svjetonazor mnogo bliže strateškim interesima SAD- a još od početka svog trećeg mandata, uključujući i nakon što je osudio Rusiju u zajedničkoj izjavi s Bidenom ranije ovog mjeseca, ali Soroseva snažna podrška njemu, otklanja svaku sumnju u to. Taj liberalno-globalistički mozak Obojene revolucije hvalio je Lulu tijekom svog govora na ovogodišnjoj Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, što u potpunosti diskreditira potonje multipolarne vjerodajnice jednom zauvijek.

Prema Sorosevim vlastitim riječima objavljenim na njegovoj službenoj web stranici :

“Postoje mnoge druge regionalne sile koje mogu utjecati na tijek povijesti. Ističe se Brazil. Izbor Lule krajem prošle godine bio je ključan.

Dana 8. siječnja dogodio se pokušaj državnog udara slično kao 6. siječnja 2021. u SAD-u. Lula je to majstorski riješio i uspostavio svoj autoritet kao predsjednik.

Brazil je na prvoj liniji sukoba između otvorenih i zatvorenih društava; također je na prvoj liniji borbe protiv klimatskih promjena. Mora zaštititi prašumu, promicati društvenu pravdu i ponovno pokrenuti gospodarski rast, sve u isto vrijeme.

Trebat će mu snažna međunarodna podrška jer ne postoji put do neto nulte emisije ako ne uspije.”

Sasvim znakovito, Lula se nije distancirao od ove snažne podrške i gotovo sigurno uživa u njoj.

Uostalom, Soros se u potpunosti solidarizira s Bidenom, tako da bi nepoštivanje jednog bilo nepoštivanje drugoga, što Lula nikada ne bi učinio nakon što je otputovao u DC kako bi poljubio prsten drugoga u znak zahvalnosti što je u potpunosti podržao njegov reizbor . Brazilski čelnik trenutno je toliko pod utjecajem svog američkog kolege da je čak tvitao da je djelomično partner Bidenu u “ obrani demokracije ” unatoč tome što je bio potpredsjednik tijekom ukrajinskog “EuroMaidana” i brazilske “Operacije autopraonice” smjene režima.  

Lulu naizgled više nije briga što je Biden odigrao ulogu u njegovom nedemokratskom svrgavanju putem Hibridnog rata vođenog zakonom, pa stoga slijedi da ga također ne bi bilo briga za Sorosevu obojenu revoluciju po svijetu. U potpunoj suprotnosti sa svime što je Rusija do sada rekla o tome da SAD na neodređeno vrijeme održava svoj posrednički rat protiv nje kako bi se borile do posljednjeg Ukrajinca, Lula je tada tvitao da “Mislim da je Bidenu jasno da rat mora prestati.”

Njegova politička ljubavna afera sa Sorosevim saveznicima nadilazi Bidena i proteže se na kolege mu – lažne ljevičare: Bernieja Sandersa Alexandriju Ocasio-Cortez (AOC), koji su se oboje susreli s Lulom tijekom njegova putovanja u DC. Lula je bio toliko oduševljen AOC-om nakon njihovog sastanka da je odgovorio emojijem srca ispod njegovog retvita njihovih zajedničkih slika, dok je Bernie predvidio da će “Sjedinjene Države i Brazil izgraditi jače partnerstvo” kao rezultat ponovnog izbora brazilskog vođe.

Kao što se može vidjeti iz Soroseve snažne potpore koju mu pruža, njegovog entuzijastičnog hvaljenja Bidena, kao i međusobnog trljanja ramena između njega i Sanders-AOC-a, Lula se okružio najozloglašenijim svjetskim liberalnim globalistima. Ovo potvrđuje prethodnu procjenu iz studenog prošle godine da se američka Demokratska stranka ovim putem infiltrirala u brazilsku Radničku stranku, iako se do sada nije moglo znati da je ta infiltracija doslovno dosegla vrhunac njenog vodstva.

Uzimajući u obzir ovu “političku nezgodu” i činjenična zapažanja o Lulinim novim ideološkim saveznicima u SAD-u, nema sumnje da su njegove multipolarne akreditacije jednom zauvijek diskreditirane. To, međutim, ne znači da on ne može nastaviti pomagati u postizanju postupnog napretka u tom smjeru usred tekuće globalne sustavne tranzicije . Umjesto toga, to jednostavno pojačava percepciju hiperlinkom u prvoj rečenici ove analize da što god on učini može nenamjerno ili namjerno unaprijediti interese SAD-a.

Navedeni uvid ne treba pogrešno protumačiti kao da implicira da Lulu “kontroliraju” Soros, Biden ili Sanders-AOC, već samo da je on definitivno njihov “suputnik” budući da brazilski vođa danas nedvojbeno u velikoj mjeri dijeli njihov svjetonazor. Iako još uvijek izvikuje socijalističke slogane, Lulin prioritet tijekom njegovog trećeg mandata manje je poboljšanje životnih uvjeta siromašnih u njegovoj zemlji, a više geostrateško preusmjeravanje Brazila sa Zlatnom milijardom Zapada predvođenog SAD-om.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp