Ohio: Jata mrtvih ptica čak 600 km od mjesta gdje se prevrnuo vlak s otrovnim kemikalijama

Ohio: Jata mrtvih ptica čak 600 km od mjesta gdje se prevrnuo vlak s otrovnim kemikalijama

Ptice padaju s neba, a životinje se razbolijevaju čak 600 milja od Istočne Palestine, Ohio, mjesta najavljenog iskakanja vlaka iz tračnica, dok Bidenova administracija nastavlja inzistirati da su zrak i voda na nultoj točki CO2 sigurni za ljude.

Životinje se razbolijevaju i umiru u blizini mjesta iskliznuća vlakova koja su ispustila otrovne kemikalije u zrak – što povećava strahove od potencijalnih zdravstvenih učinaka koje bi nesreća mogla imati na ljude.

CDC je uredio toksikološki profil za vinil klorid, masovno podigavši ​​smrtonosnu razinu izloženosti i uklonivši informacije o tome kako kemikalija utječe na djecu, samo dva tjedna prije iskakanja vlaka iz tračnica u Istočnoj Palestini, Ohio, pri čemu su ogromne količine kemikalije ispuštene u okoliš.

Taylor Holzer, vlasnik farme mliječnih krava u blizini zone evakuacije u istočnoj Palestini, rekao je za VKBN da se nekoliko lisica koje drži na svom posjedu smrtno razboljelo.

“Niotkuda je počeo stvarno jako kašljati, samo se onesvijestio, imao tekući proljev i vrlo brzo uginuo”, rekao je Holzer o jednoj od svojih životinja.

Rekao je da su drugi imali suzne oči i natečena lica te da su nekoliko dana neobično odbijali jesti.

“Dim i kemikalije iz vlaka, to je jedina stvar koja to može uzrokovati, jer ne dolazi niotkuda”, rekao je Holzer. “Kemikalije za koje nam je rečeno da su sigurne u zraku, to definitivno nije sigurno za životinje… ili ljude.”

NYPost izvještava: Koktel smrtonosnih kemikalija — uključujući vrlo otrovne vinil klorid i klorovodik — prolio se nakon što je 50 vagona na vlaku južne željeznice Norfolk iskočilo iz tračnica na putu za Pennsylvaniju.

Udisanje para vinil klorida može uzrokovati vrtoglavicu, mučninu, glavobolju i komplikacije s disanjem, rekao je Ashok Kumar, profesor ekološkog inženjerstva Sveučilišta u Toledu za ABC News.

Profesor Kevin Crist, direktor Centra za kvalitetu zraka Sveučilišta Ohio, primijetio je da kemikalija također može uzrokovati rak jetre i drugih organa.

“Ako ih udišete u visokim koncentracijama, to je jako loše za vas”, rekao je Krist mreži. “To je poput kisele magle. To nije nešto što želite da bude u visokim koncentracijama.”

Ali raspršena izvješća o mrtvim životinjama daleko izvan izvorne zone evakuacije i dalje izazivaju strahove.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp