South Park ismijao Harryja i Meghan i njihovu želju za privatnošću

South Park ismijao Harryja i Meghan i njihovu želju za privatnošću

U 26. sezoni ‘South Parka’ Comedy Centrala, u epizodi pod nazivom „The Worldwide Privacy Tour“ princa Harryja i Meghan Markle ismijavaju jer žele privatnost. Opisan kao plemić iz Kanade, princ i njegova supruga ilustrirani su kao odraz britanskog kraljevskog para.

“Prošlo je nekoliko mjeseci otkako je naša voljena kraljica umrla”, kaže voditelj emisije “Dobro jutro, Kanado” svojoj publici. “Svim Kanađanima je teško nastaviti, svim Kanađanima osim našeg prvog gosta, princa i njegove supruge.”

Princ i njegova supruga bivaju izviždani dok se pojavljuju na pozornici, pjevajući uglas “Želimo privatnost”  i držeći transparente na kojijma piše – “Prestanite gledati u nas!“ i “Želimo našu privatnost!!!”

U spomenutoj epizodi South Parka princ i njegova supruga su zahvalni na prilici da budu u emisiji, ali ih je voditelj talk showa odmah svojim ironičnim pristupom naljutio.

“Živjeli ste život s kraljevskom obitelji, imali ste sve na dlanu, ali kažete da vam je život bio težak, a sada ste sve o tome napisali u svojoj novoj knjizi ‘WAAAGH'”, voditelj kaže princu, pozivajući se na stvarne memoare princa Harryja “Spare.”

 

“Da, tako je”, počinje govoriti princ prije nego što ga supruga prekine.

TV emisija "South Park" ismijavala je memoare princa Harryja "Spare" u svojoj posljednjoj epizodi "The Worldwide Privacy Tour".  U njoj se o Prinčevoj knjizi pozivaju kao na "WAAAGH".

“Trebao si napisati knjigu ‘jer je tvoja obitelj glupa, a onda su i novinari'”, šali se supruga.

“Vi, dakle, mrzite novinare”, pita voditelj par.

“Tako je”, objašnjava princ.

“A sada ste napisali knjigu o životima kraljevske obitelji”, pita voditelj.

“Točno”, potvrđuje princ.

„Vi ste, dakle, novinar?“ – pita voditelj. 

„Mi samo želimo biti normalni ljudi, ova pozornost je tako teška.“- ubacuje se prinčeva supruga.

Princ i njegova supruga drže natpise koji mole javnost da poštuje njihovu privatnost.

Nakon što su izletjeli s pozornice i najavili svoj odlazak iz Kanade, svira glazbeni interludij koji prikazuje princa i njegovu suprugu na “svjetskoj turneji privatnosti”, koja obilazi zemlje poput Francuske, Indije i Australije prije nego što stigne u New York, putujući potom po cijelim Sjedinjenim Državama te konačno slijeću u Colorado, gdje se nastanjuju u gradiću South Park.

“Ovdje je tako tiho i prazno”, kaže supruga princu. “Kad bismo se doselili ovamo, onda bi ljudi mislili da stvarno ozbiljno želimo biti normalni.” Par se ubrzo iskrcava svoj privatni mlažnjak i seli se u kuću preko puta glavnog lika Kylea Broflovskog. 

Kasnije u epizodi, Kyle se vidi kako se žali svojim prijateljima u školi zbog infiltracije kraljevskog para u njegovo susjedstvo.

“Društvo, jako mi je žao. Htio sam se igrati s vama na mreži, ali princ od Kanade i njegova supruga su se doselili preko puta mene… a onda su me pokušavali natjerati da kupim njihovu glupu knjigu.”

Za vrijeme ručka, on i dalje vrijeđa svoje nove susjede, iako je njegovim prijateljima dosadilo slušati o tome.

“Vidi Kyle”, kaže glavni lik Stan Marsh. “Jednostavno nas nije briga za nekog glupog princa i njegovu glupu ženu.”

“Ni meni nije stalo do njih”, priznaje Kyle. 

“Stari, samo nam je muka od slušanja o njima”, dodaje Stan, na Kyleovu veliku žalost.

“Muka mi je od slušanja o njima! Ali ne mogu pobjeći od njih. Posvuda su!”

U proteklih nekoliko mjeseci princ Harry i Meghan Markle otkrili su obilje informacija o kraljevskoj obitelji, preplavivši medije svojom Netflixovom serijom “Harry & Meghan”, objavljenom u prosincu, kao i Harryjevom knjigom “Spare” objavljenom u siječnju ove godine.

Nakon objavljivanja knjige, nekoliko kraljevskih stručnjaka pitalo se hoće li “Spare” i njegove šokantne tvrdnje ugroziti izglede ovog para da postane moćan par u Hollywoodu. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa žive u bogatom obalnom gradu Montecitu u Kaliforniji.

Meghan Markle još kao glumica bila je navikla biti popularna, pa je možda uvidjela da im kao paru popularnost opada. Nikad se ne zna. A mediji se nastavljaju zabavljati njezinim rivalstvom s Kate Middleton koja gradi imidž mirne i staložene osobe koja zazire od skandala te je marljivo predana svojim dužnostima i podizanju svoje obitelji.

Ova satira mogla bi imati i pravne posljedice. Naime, Harryjevi i Meghanini odvjetnici ‘bacili su oko’ na animirani sitcom South Park, ustvrdio je kraljevski komentator, nakon što je pokrenuo niz otvorenih napada na par. Ukoliko ustvrde da su u svojoj satiri otišli predaleko, uslijedit će tužba. Par navodno sada vrlo pomno prati seriju kako bi vidjeli hoće li biti novih napada na njih. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp