Žan Glavurtić – Što smo dobili? Dobili smo privid demokracije

Žan Glavurtić – Što smo dobili? Dobili smo privid demokracije

Sagledavajući političku sliku ove “naše” firme Hrvatska d.o.o. doista se stvara slika da boljeg rješenja od HDZ-a nema.

Godinama smo svjedoci borbe dviju stranaka ( iako se hvalimo višestranačjem i demokracijom ) HDZ-a i SDP-a koji vlast uhvati samo onda kad članovi HDZ-a ne izađu na birališta poradi unutarstranačkih nemira.

U protivnom imali bi jednostranačje, koje smo imali i prije i radi kojeg smo ginuli na frontovima diljem zemlje. Što smo dobili? Dobili smo privid demokracije, a živimo u autokratskom sustavu gdje vladajući postavljaju svoje kadrove, ma koliko oni bili stručni ili ne, na pozicije koje osiguravaju vrhu mir, stabilnost, ali istovremeno ne osiguravaju ono što je Ustavom propisano- jednakost pred zakonom. Jer, kako drukčije objasniti sudske odluke za ista djela, različite kazne, ovisno o tome da li si član ili možda i nešto više od člana vladajućih-nasuprot čovjeka, koji je u biti jednak prethodnom kao što su jednaki noj i kokoš.

Da obje su ptice i ne lete… samo noj je velik, a kokoš mala. Isto je s vladajućima, načelnicima, saborskim zastupnicima i nama- za njih malim ljudima..Mi smo kokoše za nojeve. A, isti ti nojevi ne žele izvući glave iz pijeska svojeg blagostanja i lopoluka. Što za to vrijeme rade ostale stranke ili takozvane stranke.. Most- uporno izvode performanse, ne nudeći nikakve konkretne poteze, doslovno rečeno laju na mjesec a mjesec nikako da siđe. Jedino gospodin Miro Bulj  doista odrađuje posao, bar u svom kraju. DP- njih je briga za Hrvatsku kao i mene za Južnoafričku Republiku.

Njima je bitna Slavonija i tu su fokusirani, ali udarati po onima kojima je Hrvatska bitna – ma kako se oni zvali, to je fer i dobro. Iz svih izjava, od predsjednika Penave do potpredsjednika Radića vidljivo je da je fokus na istoku zemlje. A, tek kad čujemo glavnog tajnika… “cveta cveće u preduzeće”.

Suverenisti- gledam i pratim i ne vidim… Zeko “uteko”, “general” Sačić tu i tamo nešto progovori, sekica Škorina malo i nimalo… Samo na određenim lokalnim razinama tu i tamo netko radi nešto, dok nam firma propada, dok se ljudima vidi strah u očima kako preživjeti.

Sve te opcije, kad im kažeš-UJEDINJENJE- kao da si ih opleo bičem. Pa, kako ćeš ujediniti toliko ega. Ego koji ne prestaje. Udaranje po onima koji nešto pokušavaju dobro je poznata taktika bivših službi koje su prenijeli i u ovaj sustav, diskreditacijom, lažnim vijestima, namještanjima.

I, to što je najgore rade gore navedeni ( čast izuzecima u tim strankama ali moraju progledati ) na račun HDZ-a, jer je očito da – fotelja je pri ruci samo je treba ugrabiti.

I sada je u tijeku jedan od udara, umjesto da se prozivaju oni koji zaista imaju prste u pekmezu, prozivaju se, ali očito na račun nekog- treba udariti na sve. Vjerojatno će se prepoznati onaj tko pročita. Most, DP, Suverenisti…i ovi neki manji koji su nešto i napravili u svojim sredinama, ali nemaju onu stvar da krenu u veću bitku- nastavite na taj način i vi će te biti odgovorni za propast.  A, mi – veterani, kada vidimo za koga smo mi to ratovali, da nas je vratiti nazad, okrenuli bi cijevi. 

Prema Vama. Sram Vas može biti. Sve odreda.

Veteran Domovinskog rata  Žan Glavurtić

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp