Sjajne vijesti: Marko Francišković pušten je na slobodu

Sjajne vijesti: Marko Francišković pušten je na slobodu

Marko Francišković, koji je dva puta bio pritvoren zbog montiranog procesa Vlade RH u siradnji s DORH-om, gdje ga se lažno teretilo za poticanja na terorizam, te je zbog toga proveo više od godinu dana u istražnom zatvoru, po drugi put je pušten na slobodu, potvrdio je njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. 

Podsjetimo, Francišković je DORH osumnjičio da je od 13. studenog do 1. prosinca 2021. u više gradova istupao na neprijavljenim javnim prosvjedima gdje se protivio tiranijskim odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite uvedenih radi suzbijanja ljudskih prava i slobode kretanja.

Temeljem tih montiranih optužbi Francišković je prvi puta uhićen 3. prosinca 2021., a pušten je tek 11. studenog 2022., kada mu je Županijski sud ukinuo istražni zatvor jer mu ni nakon skoro godinu dana provedenih u pritvoru zbog nedostatka dokaza kojih niti nema, nije potvrđena optužnica.


Međutim, 22. prosinca 2022., Francišković je opet uhićen zbog istih optužbi.

“Čuli ste za izraz ‘pravosuđe s posebnim potrebama’. Marko Francišković mora natrag u pritvor. Tužilaštvo u godinu dana nije uspjelo dignuti optužnicu. Što više nije uspjelo saslušati ni jednog svjedoka. No, Visoki kazneni sud usvaja žalbu DORH-a i vraća Franciškovića u istražni zatvor. Dragovoljac Domovinskog rata, otac petero djece, sad čeka i šesto, zna što je pravosuđe s posebnim potrebama. Da je bar sin poznate sutkinje, ali sad je kasno žaliti za tim privilegijama. Borba traje i dalje”, napisao je tada Hodak na Facebooku.


Hodak potvrdio da je Marko Francišković na oduševljenje svih ponovno pušten


U srijedu je Zvonimir Hodak na svom Facebooku kratko napisao : “Marko opet na slobodi…”.

U razgovoru za portal Direktno, Hodak je potvrdio da je njegov klijent ponovno pušten na slobodu. 


“Da, ponovno je pušten iz pritvora”,rekao je Hodak na početku razgovora te nastavio: “Sada je to sukob Visokog kaznenog suda i Županijskog suda u Zagrebu. Županijski smatra da nema više razloga za pritvor, VKS već drugi puta smatra da ga treba vratiti nazad. Sada ide žalba tužilaštva, ako ga opet vrate u pritvor onda je to pravosudni skandal”.


Dakle, Francišković i dalje nije oslobođen optužbi, samo mu je ukinut pritvor, ističe Hodak.


“VKS smatra da on treba biti u pritvoru, a Županijski sud već drugi puta ga pušta na slobodu i smatra da on ne mora biti u pritvoru”.


Što se tiče sljedećih pravnih koraka njega i njegovog klijenta, Hodak kaže kako oni “nemaju koraka”.

“Pritvor je ukinut, prema tome, mi smo danas pobijedili, da se nogometnim rječnikom izrazim. Ali DORH ima pravo žalbe protiv tog rješenja, i to sve opet ide na VKS. Mi ćemo odgovoriti na tu žalbu i tražit ćemo da sudjelujemo na sjednici žalbenog vijeća”, govori nam Hodak i zaključuje razgovor svojom procjenom kako će se ova pravna zavrzlama riješiti: “Mislim da će on ostati vani”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp