Šokantno – Kandidat za novog škotskog premijera žali se da u Škotskoj ima ‘previše bijelaca’

Šokantno – Kandidat za novog škotskog premijera žali se da u Škotskoj ima ‘previše bijelaca’

“U Škotskoj ima previše bijelih ljudi”, tvrdi škotski ministar zdravstva i socijalne skrbi Humza Yousaf, koji je favorit za zamjenu Nicole Sturgeon, odnosno premijera Škotske nakon što je ona šokirala svijet iznenadnom ostavkom ovog tjedna.

Humza Haroon Yousaf (rođen 7. travnja 1985.) škotski je političar koji služi kao tajnik kabineta za zdravstvo i socijalnu skrb od 2021. On je prvi nebijelac i prvi muslimanski ministar u vladi Škotske .

Prema Yousafu, činjenica da bijelci zauzimaju previše vodećih uloga u Škotskoj po njemu predstavlja ozbiljan problem koji treba pod hitno riješiti. Za zapisnik, Škotska je 96% bijela prema najnovijim podacima popisa stanovništva.

Način na koji ovaj čovjek govori o bijelcima je naprosto šokantan, poslušajmo ga:

Humza Yousaf pojavio se kao prvi kandidat koji će zamijeniti Nicolu Sturgeon na mjestu prve ministrice Škotske nakon što je obećao da će podržati politički program radikalne ljevice koji ju je učinio tako duboko nepopularnom.

Ministar zdravstva rekao je u ponedjeljak da podupire stajališta Nicole Sturgeon o istospolnim brakovima, klinikama za pobačaje i promjenama u priznavanju transrodnosti.

Prema Yousafu, to bi bio “stvarno važan prijelomni trenutak za zemlju” ako on bude izabran za sljedećeg prvog ministra Škotske. Što o tome misle drugi, pokazat će vrijeme.

On bi bio prvi musliman i prvi manjinski etnički političar na vrhu ako bude izabran da naslijedi Nicolu Sturgeon nakon njezine šokantne ostavke.

Neki ga smatraju idealnim kandidatom zbog kontinuiteta – nakon više od 10 godina u škotskoj vladi, inzistirao je na tome da ima iskustva da preuzme čelnu poziciju.

Yousaf se natječe protiv škotske tajnice financija Kate Forbes i bivšeg ministra za sigurnost zajednice Asha Regana da bude sljedeći čelnik i prvi ministar SNP -a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp