Zajedništvo u istini

Zajedništvo u istini

Živimo u vremenu razotkrivanja okorjelih laži i zabluda na kojima počiva svijet. Sve se preispituje te time postojeća slika svijeta blijedi i urušava se iz dana u dan, a iz njenih krhotina izlaze obrisi jednog novog svjetonazora koji povezuje ljude. Ta poveznica je svjedok da se svijet ne mijenja samo točnijim informacijama i boljim narativom, već prije svega čvršćim zajedništvom.

Vrlo često se govori da će istina pobijediti i ima nas koji u to čvrsto vjerujemo. Međutim, ona ne sudjeluje u ratu. Samo nositelji istine mogu dobiti ili izgubiti rat. Sad se nalazimo na prekretnici i svi to osjećaju. I neprijatelj to zna, zato udara na najjače. Isto kao što je prije tri godine poslušne zarazio masovnom psihozom, tako sad nama ubacuje raznorazne nebulozne priče kako bi nam iskrivio percepciju i uz to još proširio razdor, netrpeljivost i neslogu u našim redovima … rat svih protiv svih.

Mi pobunjeni smo na početku plandemije vrlo dobro znali razaznati što je što i nismo nasjedali na njihove laži koje su se ponavljale iz dana u dan. Tako smo stekli veliko iskustvo, koje nam i danas može pomoći da razlikujemo istinu od laži. Istina je npr. da je svaki čovjek original i ima svoju vlastitu perspektivu koja se razlikuje od drugih, a laž je da zbog vlastitog mišljenja i osobnog stava treba bilo koga napadati, vrijeđati, mrziti i podizati tenzije.

Ta agresija je posijana od strane protivnika, sa svrhom da se razbije naša pobuna. Ne treba na nju nasjedati. Ako smo se prije par godina mogli oduprijeti nevidljivom neprijatelju, maskama, covid-potvrdi i svemu na što su nas prisiljavali, onda bi i sad jasno trebali dati do znanja da ne pripadamo truleži svijeta i da je nikada nećemo prihvatiti kao čovjekovo prirodno stanje.

Isto tako ne treba nasjedati na sve češće spletke kojima nas se želi otjerati s facea. Sad će se kao plaćati pretplata, a onda provjeravati identitet i slično. Cilj tih smicalica je da nam razbiju otpor, jer smo im očigledno postali prenaporni. Dosta nas ima i sve bolje smo umreženi, puno bi nas lakše kontrolirali kad bi otišli u deset različitih smjerova i tako izgubili povezanost. Tu uslugu im ne bi trebali učiniti.

Za nas postoji samo jedna opcija, a to je pobjeda u ovom ratu. To nam je zajednički interes koji je neodvojiv od naše borbe za samoodržanjem. Zbog toga se trebamo držati zajedno i potpomagati sve ljude koji se bore za slobodu, bez obzira koliko se razlikuju od nas.

Naravno da ne smijemo jedni druge napadati, ako želimo pobijediti. Mi pobunjeni moramo pokazati svijetu sam smisao rijeci zajedništvo. Ali to ipak ne znači da svi razmišljamo na isti način. Baš naprotiv. Borimo se protiv jednoumlja i radimo sve što je u našoj moći da bi srušili staru, lažnu sliku svijeta. Ona se u posljednje vrijeme vidno urušava i to ulijeva nadu…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp