Britanski ministar obrane poručio: “Rat dolazi u Britaniju”

Britanski ministar obrane poručio: “Rat dolazi u Britaniju”

Britanski ministar obrane Ben Wallace upozorio je da “rat dolazi” u Britaniju i zatražio da se vlada obveže na veću vojnu potrošnju.

Govoreći uoči prve godišnjice sukoba između Rusije i Ukrajine, Wallace je rekao da je svijet “definitivno opasniji, nestabilniji i nesigurniji” i da se vlada Rishi Sunaka stoga mora posvetiti povećanju proračuna za nacionalnu obranu.

“Samo moramo prepoznati da za odvraćanje, samo morate biti spremni, morate biti opremljeni i morate stajati uz svoje prijatelje i saveznike”, rekao je, dodajući da “trebamo veći udio u javnoj potrošnji za obranu .”

Upozoravajući da bi sukob u Ukrajini mogao trajati još godinu dana, Wallace je nastavio: “Nismo u razdoblju, mi smo u njemu dok ne porazite Rusiju i Ukrajinci se mogu vratiti kući. Britanska poruka Rusiji je da ne odustajemo i ne odlazimo.

Bitka oko britanskih troškova za obranu doći će do vrhunca sljedećeg mjeseca kada vladin šef financija, Jeremy Hunt, objavi svoj proljetni proračun. Ispalivši metaforički hitac preko pramca riznice, Wallace je rekao novinama: “Sloboda nije besplatna.

Ben Wallace nije jedini u obrambenoj zajednici koji žali zbog lošeg stanja britanskih oružanih snaga, s predsjednikom odbora za obranu Donjeg doma parlamenta, ruskim jastrebom, torijevskim zastupnikom Tobiasom Ellwoodom koji je prošlog mjeseca rekao da je vojska u “užasnom stanju” nakon bacajući oko 10.000 vojnika.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp