Muhammad postaje najpopularnije dječje ime u Irskoj

Muhammad postaje najpopularnije dječje ime u Irskoj

Muhammad je službeno postalo najpopularnije ime u jednom od najvećih irskih gradova, potvrdila je irska vlada. Izvješće koje je u petak objavio irski Središnji ured za statistiku (CSO) otkrilo je da je “Muhammad” postalo najpopularnije ime za novorođenčad u četvrtom po veličini gradu u zemlji.

Breitbart.com izvještava: Statistika pokazuje da se Irska pridružila Francuskoj, Engleskoj, Švedskoj i mnogim drugim europskim zemljama, koje su sve doživjele porast popularnosti ovog i sličnih imena usred rekordne imigracije iz islamskih zemalja u posljednja dva do tri desetljeća .

Sada se čini da je Irska na istom putu kao i njeni europski susjedi dok provodi politiku masovne migracije, a Muhammad je sada  navodno  najpopularnije ime za bebe u Galway Cityju 2022., nadmašivši prošlogodišnje pobjednike Michael i Liam.

Štoviše, čini se da ova statistika broji samo jedno sricanje imena, s varijacijama kao što je “Mohammad” koje organizacija civilnog društva registrira kao zasebna imena u podacima koje su učinili dostupnima široj javnosti.

Britanska statistička tijela priznaju da su izvela  sličan trik  kako bi smanjila pravi porast popularnosti imena.

Uspjeh Muhammada na ljestvici popularnosti stavlja Irsku u red s mnogim njezinim europskim susjedima, pri čemu su Švedska, Francuska i Britanija vidjele da su ime i njegove varijacije u posljednjih nekoliko godina postali iznimno popularni u mnogim regijama.

Ime je postalo iznimno popularno u Engleskoj i Walesu, s kombinacijom Muhammad i njegovim brojnim varijacijama pisanja toga i ostalih najpopularnijih imena za novorođene dječake u većini posljednjih deset godina, uključujući  2021  .

Čak i uzimajući u obzir varijacije u pisanju, Muhammad još nije ni blizu toliko popularan u Irskoj općenito, a to ime zasjenilo je popularnost stotinama Jackova, Noaha i Jamesa rođenih prošle godine.

Imena na irskom jeziku također su i dalje iznimno popularna u zemlji, s Rían, Oisín i Tadhg koji su također ostali među prvih deset na ljestvici za prošlu godinu, a Fionn je posebno rangiran kao drugi najpopularniji u cijeloj zemlji kada je njegova anglizirana varijacija “Finn” uzeta u obzir.

Bilo je nešto manje galskih imena među deset najboljih djevojaka za prošlu godinu, a Aoife je bila jedina koja je ušla među njih, iako su Caoimhe, Niamh, Roisín i Saoirse i dalje iznimno popularne.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp