Datoteke na Twitteru: Obama je stvorio tajnu vladinu agenciju namijenjenu cenzuri konzervativaca na internetu

Datoteke na Twitteru: Obama je stvorio tajnu vladinu agenciju namijenjenu cenzuri konzervativaca na internetu

Bivši predsjednik SAD-a – Barack Obama, stvorio je tajnu vladinu agenciju prije nego što je napustio ured sa zadatkom da cenzurira američke konzervativce na internetu.

Prema novoobjavljenim datotekama na Twitteru, Global Engagement Center (GEC) stvorio je Obamin režim kao sredstvo za kontrolu online narativa i kreativnih crnih lista korisnika i organizacija koje su svjesno išle protiv uvriježenog narativa.

Justin Hart izvještava: „Jeste li ikada čuli za The Global Engagement Center (GEC)? Imao sam nejasno znanje o GEC-u prije današnje WILD teme od Matta Taibbija“. Evo kratkog sažetka onoga što je pronašao:


U ovoj temi na Twitteru Matt Taibbi razotkriva Global Engagement Center (GEC) i crno-sponzorirane državne liste koje su (jesu) cenzurirale američke korisnike Twittera. Nit počinje tako što analitičar iz Laboratorija za digitalna forenzička istraživanja Atlantic Councila (DFRLab) piše Twitteru o 40.000 Twitter računa za koje se sumnja da su uključeni u neautentično ponašanje povezano s hinduističkim nacionalizmom. Međutim, mnogi od računa na popisu bili su obični Amerikanci bez veze s Indijom ili indijskom politikom. Twitter se složio i potvrdio da su većina računa stvarni ljudi. DFRLab financira Global Engagement Center (GEC) američke vlade, koji poriče korištenje poreznog novca za praćenje Amerikanaca, ali Amerikanci na DFRLabovom popisu nisu uvjereni da je njegov fokus “isključivo međunarodni”.

Taibbi dalje opisuje kako je GEC stvoren u Obaminoj posljednjoj godini kao međuagencijska skupina “unutar” State Departmenta, s prvim partnerima uključujući FBI, DHS, NSA, CIA, DARPA, Zapovjedništvo specijalnih operacija (SOCOM) i druge.

Njegov mandat je “prepoznati, razumjeti, razotkriti i suprotstaviti se stranim… dezinformacijama.” Međutim, GEC je financirao tajni popis podizvođača i pomogao pionirskom novom obliku crne liste koji je stvorio alarmantno izvješće i poslao ga sporijim životinjama u stadu novinara, stvarajući manjkave ili paušalno pogrešne vijesti. Korijen problema ilustriran je vrlo kružećim izvješćem iz 2020., “Ruski stupovi dezinformacije i propagande”, koje je proturječilo samo sebi nudeći obrazložene dokaze o partnerstvu određenog medija s ruskim Ministarstvom vanjskih poslova, dok je također promicala daleko lijeniju ideju.

Twitter se u velikoj mjeri nije složio s GEC-ovim upozorenjem o ruskoj “dezinformaciji” u Južnoj Americi, koja je, čini se, brkala uzrok i posljedicu. Tvorac nadzorne ploče Hamiltona 68, JM Berger, bio je na platnom popisu GEC-a do lipnja 2017., neposredno prije lansiranja nadzorne ploče. GEC i njegovi podizvođači koristili su se neprikladnom znanošću koja je često spajala prave loše aktere s organskim mišljenjem, a “studije dezinformacija” uglavnom su postale prijevara, gdje nestručnjaci hipnotiziraju novinare s onim što jedan bivši zaposlenik GEC-a naziva grafikonima “kugle dlake”. O financiranju GEC-a će se glasati ove godine, a TwitterFiles razotkriva potrebu da se prestane plaćati Amerikancima na crnoj listi.

Ključne točke:

  • DFRLab, financiran od strane Global Engagement Center (GEC) američke vlade, ima popis sumnjivih neautentičnih Twitter računa povezanih s hinduističkim nacionalizmom koji sadrži obične Amerikance koji nemaju veze s Indijom.
  • GEC je osnovan Obamine prošle godine i surađuje s FBI-em, DHS-om, NSA-om, CIA-om, DARPA-om, Zapovjedništvom specijalnih operacija (SOCOM) i drugima.
  • GEC je financirao tajni popis podizvođača i pomogao pionirskom novom obliku crne liste koji stvara manjkave ili paušalne pogrešne vijesti.
  • Tvorac nadzorne ploče Hamiltona 68, JM Berger, bio je na platnom popisu GEC-a do lipnja 2017., neposredno prije lansiranja nadzorne ploče.
  • O financiranju GEC-a će se glasati ove godine, a TwitterFiles razotkriva potrebu da se prestane plaćati Amerikancima na crnoj listi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp