Ministar vanjskih poslova Estonije poziva Zapad da Predsjedniku Zelenskom daju nuklearno oružje

Ministar vanjskih poslova Estonije poziva Zapad da Predsjedniku Zelenskom daju nuklearno oružje

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu sada želi naoružati Vladimira Zelenskog nuklearnim oružjem s kojim bi mogao tući Rusiju.

Newsweek objavljuje – “Samo NATO ili nuklearna bomba mogu spasiti Ukrajinu od Rusije: estonski ministar vanjskih poslova”:

Estonski ministar vanjskih poslova pozvao je saveznike u NATO-u da ne isključuju Ukrajinu iz transnacionalnog saveza u zamjenu za mir s Rusijom, upozorivši da bi to gurnulo Ukrajinu u “sivu zonu” gdje bi njeno jedino sredstvo odvraćanja od daljnje agresije Moskve bilo sve destruktivnije. .

Urmas Reinsalu izjavio je za Newsweek da NATO savez ne može ignorirati pristupne ambicije Kijeva.

Nacionalni čelnici i dužnosnici NATO-a branili su politiku “otvorenih vrata” saveza, odbijajući ruske zahtjeve za isključivanjem Ukrajine i opetovano uvjeravajući Kijev da će jednog dana biti dobrodošla u transatlantski blok, iako naglašavaju da bi pridruživanje trebalo biti dugoročni cilj.

Reinsalu, sada estonski ministar vanjskih poslova, rekao je za Newsweek da je predanost NATO-a njegovoj politici “otvorenih vrata” i konačnom članstvu Ukrajine “daleko od dovoljne”.

“Ako kažemo da u praksi ne bismo vidjeli Ukrajinu kao članicu NATO-a nakon ovog rata, to bi značilo da se bojimo — ili predviđamo da će Rusija ponovno napasti i da će tada zemlje NATO-a biti uključene u svjetski rat, ili barem rat oko europskog kontinenta”, rekao je Reinsalu.

“Ovo je već priznanje da će se opet dogoditi rat velikih razmjera. I to je nešto što mislim da je vrlo opasno iz naše perspektive, za koju već priznajemo da nismo ukrotili [opasnost], ili ne znamo ishod trenutnog rata.”

 “Iskreno, jedino jamstvo osim NATO-a bila bi isporuka nuklearnog oružja Ukrajini”, rekao je Reinsalu, ističući da je takav potez nemoguć i nepoželjan, s obzirom na obveze nuklearnih sila NATO-a.

“Ovo je akademska bilješka o kontekstu ovih prijedloga, koja bi jamstva praktično ispunila, a koja ne”, dodao je.

Dopuštanje Ukrajini da se pridruži NATO-u znači da SAD/NATO započinju Treći svjetski rat s Rusijom i Amerikancima koji moraju poslati vlastite “sinove i kćeri” da se bore i umru u Ukrajini, kao što to zahtijeva Zelenski.

Jedan od razloga koje je Vladimir Putin naveo kao opravdanje za agresiju bio je razgovor  Zelenskog o nabavi nuklearnog oružja.

Znamo iz javnih izjava Zelenskog da on želi da SAD/NATO pokrenu “preventivne udare” protiv Rusije “kako bi znali što ih čeka ako upotrijebi nuklearno oružje”.

“Potrebni su preventivni udari kako bi znali što ih čeka ako upotrijebi nuklearno oružje”, rekao je Zelenski Institutu Lovi u listopadu 2022., prema prijevodu Interfaxa. “A ne obrnuto, čekati ruske nuklearne udare i onda reći, ‘oh, ti si to napravio, onda uzmi ovo’.

Predsjednik Zelenski je u mjesecu studenom pokušao gurnuti  NATO u Treći svjetski rat tvrdeći da je Rusija lansirala raketni napad na Poljsku pod zaštitom NATO-a.

Kad su SAD, NATO i Poljska istražili napad, svi su utvrdili da je projektil ispalila Ukrajina.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp