Predsjednik Trump – samo ja mogu spasiti SAD od pretvaranja u prljavu komunističku noćnu moru

Predsjednik Trump – samo ja mogu spasiti SAD od pretvaranja u prljavu komunističku noćnu moru

Bivši Predsjednik Donald Trump zatvorio je godišnju konferenciju konzervativnih vođa CPAC u subotu iznoseći pritužbe i obećavajući da samo on može spasiti Ameriku od pretvaranja u “prljavu komunističku noćnu moru” ako dobije drugu priliku na najvišem državnom položaju. “Ako me vratite u Bijelu kuću, bit ćemo slobodna nacija. Njihovoj će vladavini doći kraj”, izjavio je razdraganoj gomili na trodnevnoj  konferenciji u blizini Washingtona.

“Više nismo slobodna zemlja. Nemamo slobodan tisak. Ništa nije slobodno.” Bivši vrhovni zapovjednik veći dio govora posvetio je vrijeđanju političkih neprijatelja s lijeve i desne strane te se pozicionirao kao jedina osoba koja Ameriku može ponovno učiniti velikom.

“Potpuno ću uništiti duboku državu”, vikao je Trump. “Otpustit ću neizabrane birokrate i snage u sjeni – bolesnike – to su bolesni ljudi.” Ponovno je zastupao opovrgnutu tvrdnju da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

S govornice se Trump obračunao i s bivšim predsjednikom Zastupničkog doma republikancem Paulom Ryanom, bivšim predsjedničkim savjetnikom Karlom Roveom i bivšim guvernerom Floride Jebom Bushom, koje je svrstao u kategoriju “čudaka, neokonzervativaca, fanatika koji se zalažu za otvorene granice i budala”.

Također je ismijavao vođu manjine u Senatu republikanca Mitcha McConnella kao “političara koji voli Kinu”. Napao je okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga da je blag prema kriminalu. Braggov ured istražuje Trumpove isplate novca bivšoj porno zvijezdi Stormy Daniels nakon njihove navodne afere.

“Tog rasističkog državnog tužitelja guraju radikalni lijevi demokrati, mediji koji proizvode lažne vijesti i ‘Ministarstvo nepravde’ da podigne optužnicu protiv mene za nepostojeću staru priču o Stormy ‘Konjsko Lice’ Daniels. Nema afere, nema afere. Nema kaznenog djela”, rekao je o Braggu.

Prema tužiteljici savezne države Georgie Fani Willis, koja istražuje bivšeg predsjednika zbog pokušaja da poništi volju birača u toj saveznoj državi, također je izrazio prijezir. Ta istraga započela je nakon curenja snimljenog telefonskog razgovora između bivšeg predsjednika i državnog tajnika Georgie, u kojem je Trump tražio od izabranog dužnosnika da mu “pronađe” pobjedničke glasove.

“Onda imate rasističku tužiteljicu u Atlanti”, rekao je o Willis, koja je također crnkinja. “Ona je klokanski sud usmjerila na besprijekorni telefonski poziv koji sam obavio.”

Predsjednik Trump je obećao da će zaustaviti upletanje SAD-a u strane ratove i ismijao je odluku predsjednika Joea Bidena o povlačenju iz Afganistana.

Nazvao je Bidenovu administraciju “najkorumpiranijom administracijom u povijesti”. “Joe Biden je kriminalac i nikad mu se ništa ne događa”, rekao je Trump i dodao da će zemlju izgraditi u gospodarsku silu tako što će prisiliti zemlje koje primaju američku vojnu zaštitu da daju prednost kupnji američke robe.

Bivši predsjednik uživao je na skupu u klicanju svojih pristaša i obećao da će dovršiti svoje naslijeđe ako bude ponovno izabran. “Završit ćemo ono što smo započeli”, rekao je. “Dovršit ćemo misiju. Dovest ćemo ovu bitku do konačne pobjede.”

Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp