Svijet se mijenja vašim primjerom, a ne vašim mišljenjem

Svijet se mijenja vašim primjerom, a ne vašim mišljenjem

Kada sam bacila pogled na svoj telefon čim sam se probudila (da, priznajem, pokušavam se riješiti te navike), na mom se feedu pojavio citat uvijek tako mudrog Paula Coelha, koji kaže – Svijet se mijenja vašim primjerom, a ne vašim mišljenjem. Odjeknulo je, jer naša mišljenja mogu biti utjecajna i kakva god bila, imamo ih pravo slobodno dijeliti, ali naša će djela uvijek govoriti više od riječi.

Tijekom protekle tri godine potpunog apsurda, ostati optimističan bio je izazov, ali postoji dobra strana; jasna perspektiva koju smo stekli unutar obitelji i društvenih krugova. Znamo tko ima otvorene oči prema masovnoj tiraniji i progovara o tome – oni koji znaju istinu. Ali ima i  onih koji znaju sve, ali svejedno slijede mainstream krdo, kao i onih neukih pred očitom propagandom kojima je najlakše manipulirati. Iako je bilo i još uvijek je od vitalnog značaja dijeliti naše filozofije, došao je trenutak kada trebamo izgraditi naše izgubljene slobode djelovanjem. Sami komentari i postovi neće nam pomoći da prebrodimo ova vremena, iako je najmoćnija riječ koju možemo upotrijebiti i koje se trebamo držati i uvijek će biti “ne”.

Godine 2020., nakon što sam podijelila mnoštvo podataka o prevari o Covidu i za što sam vjerovala da je prvi od mnogih globalnih domina koji će pasti u nadolazećim godinama, dobila sam 90% vitriola i 10% pohvala. Sada, 2023., obrnuto je, a mnogi od onih koji su posvećeni govorenju istine rekli su mi da je i njima bilo isto. Trebamo li ovaj preokret pripisati algoritmima društvenih medija, shadowbanningu s ograničenim pregledima ili je 90 posto stanovništva sada zapravo budno?

Dakle, što možemo učiniti da poduzmemo više koraka kako bismo to živjeli?

  1. Bojkotirajte ili, barem, ograničite svoju upotrebu društvenih medija na GLAVNIM platformama:  Project Veritas je nedavno objavio tajni video direktora Pfizera Jordona Trishtona Walkera koji navodi da tvrtka planira namjerno mutirati koronaviruse, a Youtube je uklonio snimak. Zašto još uvijek podržavamo Youtube kada imamo alternative kao što su Rumble i Bitchute? Ako ne podržimo kultne tvrtke, one ne mogu preživjeti. 
  2. Budite spremni na nestanak električne mreže:  Koliko ste spremni na nestanak električne mreže? Vjerojatnost da se ovo dogodi je stvarna, a dijeljenje memeova vas neće spasiti od ovoga. Iskreno, mogla bih biti bolje pripremljena, ali počela sam spremati hranu, vodu i spremnike za benzin (ili benzin, kako kažete, preko bare) za pohranjivanje kako bih se izvukla ako zatreba. Upamtite, ne možete se maknuti daleko bez benzina tijekom nestanka struje. 
  3. Uložite u čvrstu imovinu:  zemlju i imovinu, zlato i srebro, strojeve i opremu ili bilo što drugo što može stvoriti još jedno dobro ili uslugu koju možete ponuditi drugima za poslovanje. Suočimo se; tijekom sljedećih nekoliko godina vidjet ćemo mnoge karijere koje preuzima AI – umjetna inteligencija. Vraćanje osnovama u slučaju da morate trgovati robom da biste preživjeli? Nikad loša ideja. 
  4. Koristite pronicljivost s kriptovalutama:  decentralizirana valuta mogla bi biti revolucionaran način kupnje i prodaje za napredovanje, ali još uvijek je digitalna. Ako imate malo novca s kojim se želite igrati, to je jedna stvar, ali ulaganje svega što imate u kriptovalute je previše riskantno; plus, ako svi to rade, to je mainstream, što uvijek dovodim u pitanje. 
  5. Zaštitite svoju privatnost:  Najbolji način da zaštitite svoju privatnost je ograničavanje upotrebe najnovijih tehnologija—Alexa, Ring Video System, Siri i sve što ima na početku “Smart” itd., svi su poznati uređaji za špijuniranje. Neke tehnologije postale su sastavni dio našeg svakodnevnog života i gotovo su neizbježne (uzmimo ulične nadzorne kamere, na primjer). Ipak, trebali bismo se odreći svega što čovječanstvo čini glupljim i ljenijim; zapamtite, to je za veće dobro borbe protiv naroda guštera!
  6. Budite dobar roditelj, skrbnik ili mentor djeci:  Kao novopečena majka dragocjene djevojčice, naučila sam da je ovo moja najcjelovitija i ispunjavajuća uloga u otporu Novom svjetskom poretku. Iako nije tako šokantno ili urnebesno kao moje rasprave na društvenim mrežama s probuđenim NPC-ima, više je smisleno. Društvo izgrađeno na jakim obiteljskim vrijednostima punim ljubavi zaustavlja ovu bolesnu agendu. Ako nemate vlastite djece, budite dobar uzor onima koje poznajete. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp