Da li mu vjerujete? Trump poručio da će u potpunosti uništiti Novi svjetski poredak

Da li mu vjerujete? Trump poručio da će u potpunosti uništiti Novi svjetski poredak

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump, rekao je u subotu da će “izbrisati Novi svjetski poredak” ako bude izabran za predsjednika i obećao pristašama da je on njihov “ratnik” i “odmazda”.

“U 2016. izjavilo sam da sam vaš glas. Danas sam, dodajem, vaš ratnik. Ja sam vaša pravda. A za one koji su bili nepravo i izdani, ja sam vaša odmazda,”  izjavio je Trump , održavši uvodno obraćanje na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u Washingtonu, DC.

  1. predsjednik, koji trenutno sjedi u primarnom polju sa samo dva deklarirana protivnika, tada je obećao da će “potpuno uništiti Duboku državu”, što je izazvalo povike “SAD”.

“Otpustit ću neizabrane birokrate i sile u sjeni koji su naš pravosudni sustav naoružali kao što nikada prije nije bio naoružan. Bolesni – to su bolesni ljudi. Ponovno ću vratiti ljude na čelo ove zemlje”, rekao je.

Ranije ovog tjedna, Trump je objavio svoj najnoviji politički video od pokretanja kampanje u studenom. 45. predsjednik predložio je “obuhvatnu proameričku reviziju naše porezne i trgovinske politike” s ciljem poboljšanja američke proizvodnje i okončanja ovisnosti o Kini.

Planira “postupno uvesti sustav univerzalnih osnovnih carina na većinu stranih proizvoda”, s povišenim carinama na robu koja dolazi iz zemalja koje devalviraju svoje valute. Uz to, Trump se usredotočio na trgovinsku politiku s Kinom.

“Ukinut ćemo Kinu trgovinski status najpovlaštenije nacije i usvojiti četverogodišnji plan za postupno ukidanje cjelokupnog kineskog uvoza osnovnih dobara, svega od elektronike preko čelika do farmaceutskih proizvoda”, rekao je.

Ranije u subotu, Trump je pobijedio u primarnoj anketi CPAC GOP-a, uzevši 60 posto potpore u odnosu na 20 posto guvernera Rona DeSantisa (R-FL), kako je primijetio Fox News .

Anketa Yahoo-a/YouGov-a objavljena u utorak pokazala je da Trump vodi svog potencijalnog najvećeg protukandidata, DeSantisa, s gotovo dvoznamenkastom razlikom u međusobnom nadmetanju nakon što je za njim zaostajao tri tjedna prije u drugom istraživanju koje je provela anketna grupa. Promjena je označila neto zaokret od 12 bodova u Trumpovom smjeru. Njegovo vodstvo također je naraslo preko većeg primarnog polja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp