DeSantis traži od Bidena da se prestane glupirati i dopusti Đokoviću ulazak u SAD

DeSantis traži od Bidena da se prestane glupirati i dopusti Đokoviću ulazak u SAD

Guverner Floride Ron DeSantis pozvao je predsjednika Bidena da dopusti teniskoj superzvijezdi Novaku Đokoviću da igra u Sjedinjenim Državama na predstojećem Miami Openu iako nikada nije bio cijepljen protiv COVID-a.

Ron je rekao: “Prijavljeno je da je Novak Đoković službeno podnio zahtjev i da mu je vaša administracija odbila ulazak u Sjedinjene Države kako bi se natjecao na nadolazećem teniskom turniru u Miamiju.”

“Ovo odbijanje je nepravedno, neznanstveno i neprihvatljivo. Pozivam vas da to preispitate. Vrijeme je da politiku pandemije ostavimo po strani i damo američkom narodu ono što žele – neka igraju.”

“Također ne razumijem zašto, čak i prema uvjetima vašeg proglasa, gospodin Đoković nije mogao legalno ući u ovu općinu brodom. Molimo potvrdite najkasnije do petka, 10. ožujka 2023. da će ova metoda putovanja na Floridu biti dopuštena”.

“Nadalje, iako ste donijeli Proglas o zračnom prometu koji je i danas na snazi, vaša je administracija jasno dopustila tisućama necijepljenih migranata da uđu u našu zemlju preko južne granice.”

“U biti, trenutna ‘zabrana putovanja’ koja se primjenjuje na gospodina Đokovića – i vjerojatno milijune drugih potencijalno necijepljenih stranih posjetitelja – čini se potpuno neutemeljenom u logici, zdravom razumu ili bilo kakvoj istinskoj brizi za zdravlje i dobrobit američkog naroda. “

“Miami Open je drugi najpopularniji teniski događaj u Sjedinjenim Državama i redovno privlači stotine tisuća obožavatelja kao i vrhunske teniske profesionalce iz cijelog svijeta.”

“Novak Đoković je, kao što sigurno znate, najuspješniji tenisač u povijesti i trenutno broj jedan u svom sportu.”

“Jedina stvar koja sprječava gospodina Đokovića da sudjeluje na ovom turniru je to što vaša administracija nastavlja provoditi pogrešna, neznanstvena i zastarjela pravila i propise u vezi s cijepljenjem protiv COVID-19 za strane goste koji žele posjetiti našu veliku zemlju.”

“Američka teniska legenda John McEnroe nedavno je ovo ograničenje nazvao ‘apsurdnim’. Imao je sasvim pravo što je to rekao.”

Ron je podsjetio Bidena koliko je njegova politika bila uspješna na Floridi:

“Ponosan sam na ove napore koji su nedvojbeno promicali osobnu slobodu i gospodarski rast bez izlaganja naših građana bilo kakvoj dokazanoj šteti.”

“Iako je trebalo neko vrijeme, većina ostatka svijeta sada je prepoznala zahtjeve za cijepljenjem protiv COVID-19 kao nepotrebne.”

“S dužnim poštovanjem tražim da odobrite njegovo traženo izuzeće kako bi mogao oduševiti i nadahnuti ljubitelje tenisa na Floridi i diljem Nacije.”

Senatori Rick Scott i Marco Rubio rekli su:

“Primijetili smo da je vaša administracija od najbolje rangiranog tenisača Novaka Đokovića primila zahtjev za odustajanje od trenutne naredbe o cijepljenju za međunarodne putnike koji ulaze u Sjedinjene Države.”

“Pišemo vam kako bismo vas pozvali da odobrite zatraženo izuzeće, koje je neophodno kako bi se g. Đoković natjecao na profesionalnom teniskom turniru Miami Open koji se održava u našoj zemlji Floridi od 19. ožujka 2023.”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp