Liječnik s Floride poručio je da sve necijepljene osobe treba pogubiti

Liječnik s Floride poručio je da sve necijepljene osobe treba pogubiti

Liječnik s Floride optužen je za uznemiravanje i maltretiranje kolega i pacijenata zbog njihovog statusa cijepljenja, čak je pozivao da se necijepljeni Amerikanci uhvate i pogube.

Podnesene su tužbe protiv dr. Daniela B. Casea iz Sarasota Memorial Hospital na Floridi zbog njegovih ekstremističkih pogleda na cjepiva.

Najmanje jedan od pacijenata izravno se posvađao s dr. Caseom, koji je predložio medicinski fašizam kao rješenje za one koji se odluče ne cijepiti.

Dana 10. rujna 2021., zaposlenik Memorijalne bolnice Sarasota podnio je žalbu šefu bolnice Loriju Liangu zbog negativnog susreta s Caseom.

Case je navodno ispitivao tu osobu je li cijepljen protiv Covida.

Odgovorio sam ‘ne’, naveo je pacijent u pritužbi.

Prema tužbi, Case ju je tada pokušao natjerati da dobije cjepivo tvrdeći da ga je demokratski predsjednik Joe Biden “učinio obaveznim” i upozorio je da bi mogla dobiti otkaz.

“Tada je Case pitao: ‘Želiš li se cijepiti?’ Biden je sinoć to učinio obaveznim.”

“Rekao sam ne. Ne”.

“ Pitao je: „Zašto ne? Možete dobiti otkaz.”

Odgovorio sam ‘Zato što je to moja sloboda izbora’.

Case je tada navodno rekao kolegi da je ta osoba i svi ostali koji nisu cijepljeni “razlog zašto ljudi umiru i zašto se Covid širi”.

“Pa sam ga upitao: “Stvarno dr. Case?? Stvarno govoriš te stvari??!”

“Tada je rekao: ‘Kada budete otpušteni, onda ćemo napraviti zabavu i darvinizam će odraditi svoje’.

“Tada sam rekao, ‘to zvuči nekako fašistički od tebe da kažeš tako nešto! Jesi li ti fašist??”

“Onda je rekao ‘vidi zašto bi te trebali odvesti na streljanu’.

Prema tužbi, Case je mislio na naciste koji su hvatali disidente tijekom Drugog svjetskog rata i slali ih na streljanje.

Florida Standard razgovarao je sa zaposlenicima bolnice koji su željeli ostati anonimni, ali su dali kopije svojih pritužbi bolničkim administratorima.

Zaposlenica je inzistirala da ne postoji odnos između zaposlenice i liječnika u kojem bi se takvi komentari mogli smatrati šalom.

Pod vodstvom dr. Jonathana Hofbergera, šefa osoblja ustanove, Sarasota Memorial Hospital bila je predmet višestrukih optužbi za medicinski fašizam.

Nekoliko medicinskih sestara u bolnici kaže da su viši službenici napravili popise imena svih necijepljenih članova osoblja.

Oni s popisa navodno su označeni kao potrebni “preodgoja”.

Medicinska sestra u bolnici tvrdi da je “sesija preodgoja” koju je vodilo drugo osoblje pokušalo izvršiti pritisak na njih da se cijepe.

Poslano je i pismo osoblju u kojem se navodi da se necijepljeni radnici moraju “izolirati tijekom obroka”.

Dužnosnici su također planirali uvesti sustav naljepnica označenih bojama koje će se primjenjivati ​​na bedževe zaposlenika kako bi se identificirao njihov status cijepljenja.

Međutim, sustav naljepnica nikada nije implementiran.

Drugi članovi osoblja tvrdili su da dr. Jonathan Hofberger promiče neprijateljsko radno okruženje.

Jedan je liječnik izjavio da Hoffman, kardiokirurg, “viče na necijepljene pacijente” i “odbija izvesti operaciju na otvorenom srcu” na pacijentima koji nisu primili injekciju mRNA.

Hofberger je imao nekoliko objava na društvenim mrežama u kojima je kritizirao one koji žele napraviti “vlastito istraživanje”.

“PRESTANITE RADITI ‘VAŠE ISTRAŽIVANJE'”, glasila je objava na Facebooku, zajedno sa slikom koja promovira cijepljenje.

“Mit: ‘Imao sam COVID-19, pa se ne moram cijepiti jer imam antitijela'”, stoji na fotografiji.

Bolnica je objavila priopćenje kao odgovor na pritužbu, u kojem se tvrdi da su napadi dio kampanje “dezinformiranja” koja navodno želi “potkopati povjerenje u zdravstveni sustav”.

Menadžer za odnose s javnošću Sarasota Memoriala Kim Savage rekao je u izjavi:

“Veliki dio dezinformacija koje se šire u zajednici osmišljen je kako bi potkopao povjerenje u zdravstveni sustav koji se brine za ovu zajednicu gotovo cijelo stoljeće.”

“Optužbe su neutemeljene, neistinite i potkopavaju nagrađivanu skrb za pacijente Sarasota Memorial i njezine predane i marljive liječnike i osoblje koje je poznato po pružanju.”

“Pregled načina na koji smo odgovorili na izazove pandemije bez presedana pokazuje uspješnu skrb koju SMH pruža pacijentima s Covidom od 2020., s kliničkim ishodima koji su premašili nacionalne i regionalne bolničke standarde i spasili tisuće života.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp