Šokantno – Mladić ubijen od strane policije zbog neidentificirane registarske tablice

Šokantno – Mladić ubijen od strane policije zbog neidentificirane registarske tablice

Nedavno objavljena snimka kamere prikazuje trenutak prije nego što je 25-godišnjak ustrijeljen od strane 5 policajaca Salt Lake Cityja tijekom zaustavljanja prometa.

Dana 1. ožujka dogodilo se nešto nesvakidašnje i u najmanju ruku šokantno. Naime, 25-godišnjeg muškarca po imenu Chase Allan ubili su prometni policajci tijekom zaustavljanja prometa u predgrađu Utaha. U srijedu je objavljena snimka kamere koja pokazuje kako policajci otvaraju vatru na Allanov auto.

Allana je u njegovom BMW-u zaustavila policija u Farmingtonu, predgrađu Salt Lake Cityja, oko 15:20 sati nakon što je policajac uočio njegovu ilegalnu registarsku tablicu.

Nakon što je zaustavio Allana, policajac je prišao vozilu i pokucao na staklo na strani vozača. Allan, koji je držao mobitel, otvorio je prozor kako bi razgovarao s policajcem.

Policajac je rekao Allanu: “Razlog zbog kojeg ste danas zaustavljeni je zato što vaše vozilo nema registraciju.”

“Ne trebam registraciju i ne odgovaram na pitanja”, odgovorio mu je Allan.

Policajac, shvativši da bi ovo mogla biti teška situacija, rekao je: “U redu”, a zatim odmah pozvao pojačanje. Zatim je pokušao dobiti identifikaciju od Allana, koji je, očito iznerviran činjenicom da ga je zaustavila policija, ponovno odbio suradnju s policijom.

Policajac je potom obavijestio Allana da je “zatvoren i da nije slobodan otići” i mirno je ponudio razgovor s Allanom o zakonima koje je prekršio nakon što je odbio policiji predati identifikacijske dokumente.

Allan je pokušao iznijeti argument zašto nije zakonski morao predati identifikaciju, na što je policajac odgovorio: “Razumijem ja što Vi meni govorite. A ono što ja Vama govorim je da se niste identificirali. Očito nemate opciju da se identificirate. Zakonski ste dužni identificirati se.”

“Smjer u kojem ide ovaj susret je 100% u vašim rukama”, upozorio je policajac Allana – želeći mu dati do znanja da sam odlučuje o svojoj sudbini. No, nitko ne bi ni u snu pomislio da ovakav susret prometne policije i jednog vozača koji nije identificiran u prometu može kobno završiti. Policajac je potom upitao mladića: “Želite li mi se identificirati ili želite ići ovim drugim putem?”

Allan je nevoljko popustio službenikovim zahtjevima, predao je službeniku svoju putovnicu, ali je zatim insinuirao da je putovnica lažna.

U tom je trenutku pomoćni policajac stigao na mjesto događaja i prvi je policajac zamolio Allana da izađe iz svog vozila.

Allan upozorava policajce da će “imati problema” ako ga nastave pokušavati prisiljavati da izađe iz automobila. Dok Allan pomiče telefon iz desne u lijevu ruku, policajci primjećuju futrolu na boku 25-godišnjaka.

Dok policajci pokušavaju fizički ukloniti Allana iz njegovog vozila, Allan poseže za svojim pištoljem, u kojem se trenutku čuje kako policajac viče “pištolj!” više puta, u kojem trenutku petorica policajaca koji su došli kao pojačanje odmah reagiraju na poziv kolege i otvaraju vatru na vozilo.

Nakon što su izveli Allana iz auta, vide pištolj kako leži na podu auta kraj prednjeg sjedala.

Obitelj 25-godišnjaka kritizirala je postupke odgovornih policajaca, nazvavši okolnosti Allanove smrti “brutalnim ubojstvom”. Eto kako skupo nekoga može koštati registarska tablica koja nije valjana ili aktivna, odnosno kako se u današnjem svijetu skupo plaća nemogućnost identifikacije neke osobe u javnosti, bilo u prometu, bilo na cesti. Ovaj je mladić nemogućnost svoje identifikacije platio svojim životom u doslovnom smislu. Policija ga je na mjestu usmrtila. Pitanje koje se postavlja je – je li se mogla izbjeći ova tragedija?

Izvor: KUTV2 News Salt Lake City, Gateway Pundit, YouTube, New York Post

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp