Roditelji Colina Kaepernicka posvojili su ga s 5 tjedana, sada ih on optužuje za rasizam

Roditelji Colina Kaepernicka posvojili su ga s 5 tjedana, sada ih on optužuje za rasizam

Bivši bek NFL-a Colin Kapernick, koji je posvojen s 5 tjedana, optužio je svoje bijele posvojitelje za održavanje rasizma” u intervjuu koji je u četvrtak emitiran na CBS-u.

Kaepernicka su kao bebu usvojili Rick i Teresa Kaepernick, bijeli par iz Fond du Laca, Wisconsin. Preselili su se u Turlock u Kaliforniji kad je imao četiri godine. 

Kaepernick je govorio o suočavanju sa svojim rasnim identitetom dok je odrastao u bjelačkoj obitelji u svom novom grafičkom romanu, “Change the Game”. Bivši nogometaš prisjetio se nesuglasica s roditeljima koje je pripisao rasizmu, a svoje odrastanje nazvao je “problematičnim”.

“Znam da su me roditelji voljeli. No još uvijek je bilo vrlo problematičnih stvari kroz koje sam prolazio,” rekao je za CBS News.

“Mislim da je bilo važno pokazati da se, ne, ovo može dogoditi u vašem vlastitom domu, i kako zajedno idemo naprijed dok se bavimo rasizmom koji se održava”, dodao je .

Kaepernick je ilustrirao jedan konkretan primjer ovoga u romanu, prikazujući svađu koju je imao s roditeljima tijekom srednje škole oko svoje frizure.

Inspiriran da plete kosu u pletenice poput svog heroja, NBA zvijezde Allena Iversona, Kaepernick se prisjetio kako su ga roditelji tjerali.

“Dobiva što peciva?” kaže njegova mama u grafičkoj noveli. 

Kaepernick je rekao da je nakon što mu je ovako oblikovala frizuru mama upozorila da mu frizura “nije profesionalna” i da je “izgledao kao mali lupež”.

Bivši nogometaš koji je postao aktivist za društvenu pravdu rekao je da su te tinejdžerske interakcije pomogle u oblikovanju njegovih odluka da kao odrasla osoba prihvati svoju etničku pripadnost.

“To postaju prostori u kojima je kao, ‘U redu, kako da se sada snađem u situaciji?’ Ali to je također pokazalo zašto danas imam dugu kosu”, rekao je Kaepernick za CBS.

Bivši član San Francisco 49er-a, privukao je nacionalnu pozornost kada je počeo prosvjedovati protiv nacionalne himne, klečeći na terenu tijekom NFL utakmica prosvjedujući protiv policijske brutalnosti i rasizma.

Od tada je surađivao s Netflixom za dokumentarnu seriju temeljenu na njegovom životu, te sa sladoledom Ben & Jerry’s za njegov nemliječni okus “Change the Whirled”. Također je tijekom godina sklapao ugovore o podršci s Nikeom i drugim velikim tvrtkama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp