Bill Gates najavljuje potporu od 4,7 milijuna dolara tvrtki koja prodaje maske za krave

Bill Gates najavljuje potporu od 4,7 milijuna dolara tvrtki koja prodaje maske za krave

Zaklada Bill & Melinda Gates objavila je potporu od 4,7 milijuna dolara za Zelp, startup tvrtku koja prodaje maske za lice za krave kao dio kreditne prijevare za izravnu naknadu.

Startup Zelp, koji je osnovao Francisco Norris, koristi tehnologiju za navodno pretvaranje metana koji podriguju stada mliječnih i goveđih proizvoda u vodu i ugljični dioksid u pokušaju zaustavljanja emisija CO2.

Poljoprivrednici iznajmljuju uređaje kako bi svoje meso mogli označiti kao ekološki prihvatljivije, a zatim Zelp udvostruči prijevaru prodajom kredita za kompenzaciju ugljika.

Zelp, koji također ima potporu kralja Charlesa, surađuje s jednim od najvećih proizvođača mesa u Ujedinjenom Kraljevstvu na isprobavanju uređaja na kravama kako bi se “smanjio ugljični otisak britanske govedine”.

Oko 95 posto metana koji emitira krava trebalo bi potjecati iz njihovih usta i nosnica, navodi Zelp.

Maska za lice nalazi se oko glave životinje i hvata metan koji se emitira kada izdiše. Plin putuje kroz katalizator mikro veličine i ispušta se u atmosferu kao ugljični dioksid i vodena para.

Tvrtka je rekla da su testovi pokazali smanjenje emisije metana od 53 posto, a nadaju se da će sljedeće godine dosegnuti 60 posto.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp