Rumunjski mediji javljaju o ekskluzivnim dokumentima: SAD je financirao istraživanje Covida i prije nego što se virus pojavio

Rumunjski mediji javljaju o ekskluzivnim dokumentima: SAD je financirao istraživanje Covida i prije nego što se virus pojavio

Podaci objavljeni na web stranici USAspending.gov, koja službeno pokazuje kako se troši javni novac u SAD-u, otkrili su šokantne detalje o Covid-19. Tako saznajemo da je Ministarstvo obrane SAD-a financiralo istraživanje o Covid-19 2019. godine, prije nego što se novi korona virus pojavio ili ga je Svjetska zdravstvena organizacija “imenovala”. Ista web stranica također prikazuje brojne potpore laboratorijima u Ukrajini u okviru programa za smanjenje bioloških prijetnji.

Web stranica USAspending.gov, koja svu javnu potrošnju čini transparentnom, pokazuje da je u SAD-u do danas potrošeno više od 4 trilijuna dolara na Covid. Odjeljak o ugovorima Ministarstva obrane navodi Black & Veatch Special Projects Corp, koji je dobio ugovor vrijedan 77 milijuna dolara. Zanimljivo je da je 12. studenog 2019. jedan od podizvođača američke tvrtke, Labirint Global Health INC, dobio više od 369.000 dolara za projekt pod nazivom SME Manuscript Documentation and Covid 19 Research. Ovo dolazi u vrijeme kada je Svjetska zdravstvena organizacija novi korona virus nazvala “Covid-19” tek u veljači 2020., a prvi slučajevi SARS-Cov-2 pojavili su se u Wuhanu tek u prosincu 2019.

“Također, 12. prosinca 2019. potpisan je ugovor o tajnosti podataka između NIAID-a, Fauccijeve agencije i Moderne, s jedne strane, i Sveučilišta Sjeverne Karoline u Chapel Hillu, s druge strane, za prijenos kandidat za glasnika o korona virusu. 12. prosinca je datum potpisivanja, ali ugovor je vjerojatno sastavljen i pregovaran puno prije toga. Prema zastupniku Europskog parlamenta Cristianu Terheșu, zahtjev za javnom informacijom upućen EMA-i otkrio je da je Moderna predala prva klinička ispitivanja za cjepiva s messenger RNA protiv koronavirusa još 5. listopada 2016., a Pfizer-BioNTech je izvijestio o svom prvom kliničkom ispitivanju za cjepivo protiv Covida na EMA 14. siječnja 2020., samo tri dana nakon izbijanja epidemije u Kini i službene objave WHO-a,”

Intenzivne pripreme

Moderna je 2016. primila potporu od 20 milijuna dolara od Zaklade Bill & Melinda Gates za projekt evaluacije kombinacija antitijela u pretkliničkoj studiji i kliničkom ispitivanju faze I za potencijalno liječenje glasničkom RNA, dodaje građanski aktivist Aurelian Popa. Moderna je kasnije potvrdila da je ta potpora povećana na 100 milijuna dolara. Odredbe ovog Ugovora predviđaju da Moderna pristaje dodijeliti određene neisključive licence Zakladi Billa i Melinde Gates. Istodobno, međutim, Moderna zadržava pravo iskorištavanja ovog intelektualnog vlasništva prema vlastitom nahođenju. “Svi ovi dokazi pokazuju da su i Anthony Fauci i Bill Gates pripremili i uložili novac u ova cjepiva temeljena na mRNA tehnologiji, potvrđujući hipotezu da je pandemija stvorena za cjepivo, a ne obrnuto. Također treba napomenuti da je Zaklada Bill & Melinda Gates glavni sponzor i Svjetske zdravstvene organizacije i Globalnog saveza za inicijative za cjepiva,” rekao je građanski aktivist Aurelian Popa.

Ukrajina se spominje posvuda

Prema expose-news.com, povijest transakcija Black & Veatch Special Projects Corp pokazuje 115 transakcija s primateljima i kratkim opisima, od kojih su većina stavke poput “Laboratorijska oprema za Kijev” i “Uredski namještaj za Kijev”. Primatelji sredstava uključuju ALT UKRAINE LTD, BIOLABTEKH LTD, UNILAB, SMART DEFENSE, za laboratorijsku opremu za Kijev i Odesu. U rujnu 2012. Agencija za smanjenje obrambene prijetnje Ministarstva obrane SAD-a (DTRA) dodijelila je ugovor globalnoj tvrtki za inženjering, nabavu i izgradnju specijaliziranoj za razvoj infrastrukture. Ugovor je bio za program smanjenja biološke prijetnje u Ukrajini i dodijeljen je u listopadu 2020.

IZVOR

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp