Kontaminacija putem mRNA cjepiva daleko je gora nego što se prvotno mislilo

Kontaminacija putem mRNA cjepiva daleko je gora nego što se prvotno mislilo

DNK kontaminacija mRNA cjepiva daleko je veća nego što se dosad mislilo, do 35%, a uloga DNK u induciranju ljudskih stanica da dugoročno proizvode šiljasti protein potvrđena je nedavnim istraživanjem.

Ranije ovog mjeseca, Daily Skeptic je izvijestio o radu dr. Kevin McKernan i njegovog tima, koji su mRNA cjepiva Pfizera i Moderne podvrgli temeljitoj analizi sekvenciranja i otkrili alarmantne razine kontaminanata DNK zvanih plazmidi. To su male kružne molekule DNK koje se u načelu mogu samoreplicirati u bakterijskim i ljudskim stanicama i dugoročno uzrokovati da stanica proizvodi šiljasti protein SARS-CoV-2. Utvrđeno je da svaka doza cjepiva sadrži milijarde ovih plazmida.

Čini se da cjepivo Moderna sadrži kontaminaciju DNK blizu “sigurne” razine od jednog dijela na 3000 molekula mRNA koju je postavila Europska agencija za lijekove (EMA), iako nije jasno koliko je ta razina stvarno sigurna. Pfizerovo cjepivo, s druge strane, ima kontaminaciju DNK koja je deset puta veća od “sigurne” razine s plazmidom na 350 molekula mRNA.

DNK je dio procesa proizvodnje cjepiva budući da daje nacrt za mRNA, ali trebalo ju je ukloniti barem do ‘sigurne’ razine, ali to nije učinjeno iz nejasnih razloga.

Sada su dr. McKernan i njegov tim proveli daljnju analizu i otkrili da je razina kontaminacije DNK mnogo veća od prvobitno navedene, točnije do 35% proizvoda cjepiva. 

To znači da je 20-35% nukleinske kiseline u svakom cjepivu vektor ekspresije. To je nekoliko redova veličine više od EMA-inog ograničenja od 330 ng/mg. Na ovim razinama kontaminacije, aktivnost LINE-1 RT nije uvjet za integraciju genoma.

Molekularni biolog dr. Jessica Rose objašnjava da to znači da svaka doza može sadržavati trilijune molekula DNK, 100 puta više nego što je ranije objavljeno: “Ostali vektori ekspresije korišteni za izradu mRNA su 100 puta kontaminiraniji nego što se prvobitno mislilo, što sugerira trilijune molekula DNK po dozi. To ima implikacije na integraciju u naš genom.”

Točan opseg kontaminacije nije poznat jer su to procjene s velikom marginom pogreške. Također može varirati ovisno o seriji. Međutim, ono što je sigurno jest da je razina kontaminacije i u cjepivima Pfizer i Moderna znatno iznad bilo koje službene “sigurne” razine.

U izvornoj analizi, Dr. McKernan je primarno tražio RNK kontaminaciju i koristio aditiv koji može suzbiti DNK amplificiranje. Kada su on i njegov tim posebno tražili kontaminaciju DNK, otkrili su da je količina prisutne DNK daleko veća nego što je izvorna tehnika pokazala.

Daljnja analiza Dr. McKernan i njegov tim također su potvrdili da su plazmidi netaknuti i sposobni za samoreplikaciju, te da su prisutni odgovarajući promotori, što im omogućuje proizvodnju mRNA proteinskih šiljaka u ljudskim stanicama (a ne samo u bakterijama) za ekspresiju.

To sugerira da će ovi DNA plazmidi vjerojatno preživjeti dulje vrijeme i biti preuzeti od stanica u tijelu i uzrokovati da stanice beskonačno proizvode šiljasti protein.

Smatra se da bi to moglo objasniti uočenu postojanost proteina šiljaka u krvi cijepljenih osoba tjednima ili mjesecima nakon injekcije, za koju stručnjaci kažu da pridonosi štetnim učincima cjepiva protiv COVID-19.

dr Jessica Rose primjećuje: “Više je nego vjerojatno da su ti štetni učinci izravna posljedica kontaminacije koju su identificirali Kevin i njegov tim.”

Ovi su rezultati, naravno, vrlo uznemirujući. Regulatori bi trebali dati prioritet vlastitoj istrazi ovih pitanja i, ako se potvrde, poduzeti odgovarajuće mjere, uključujući povlačenje proizvoda s tržišta.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp