Šef Pentagona za NLO najavljuje dolazak ‘vanzemaljskog matičnog broda’ u naš Sunčev sustav

Šef Pentagona za NLO najavljuje dolazak ‘vanzemaljskog matičnog broda’ u naš Sunčev sustav

Izvanzemaljski matični brod ušao je u naš solarni sustav i počeo posjećivati ​​planete blizu Zemlje, rekao je šef Pentagonovog ureda za istraživanje neidentificiranih zračnih fenomena u prošlotjednom izvješću.

“Umjetni međuzvjezdani objekt potencijalno bi mogao biti matična letjelica koja ispušta mnogo malih sondi tijekom svog bliskog prolaska Zemlji, operativna konstrukcija koja se ne razlikuje previše od NASA-inih misija,” Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama, piše u istraživačkom izvješću čiji je koautor Abraham Loeb, predsjedavajući odjela za astronomiju Sveučilišta Harvard.

Kirkpatrick, koji je imenovan ravnateljem AARO-a kada je osnovan u srpnju 2022., prethodno je radio kao glavni znanstvenik u Obavještajnom centru za rakete i svemir Obrambene obavještajne agencije. AARO je osnovan kako bi istražio neidentificirane “objekte od interesa” oko vojnih postrojenja, navodi se u priopćenju Pentagona.

Loeb je, s druge strane, stekao zao glas kada je rekao da je naš Sunčev sustav prešao njegov prvi ekstrasolarni posjetitelj u listopadu 2017. U to je vrijeme teleskop PanSTARRS na Havajima otkrio objekt koji se kreće brzinom zbog koje su neki znanstvenici sugerirali da nastao je izvan našeg sustava. Orbita objekta također je nagovijestila druge sile osim Sunčeve gravitacijske sile koje utječu na njegovo kretanje.

Znanstvenici su objekt nazvali “Oumuamua”, havajski izraz za “izviđač”, koji Kirkpatrick i Loeb nude u svom istraživačkom radu kao primjer mogućeg matičnog broda sa mogućnostima sonde.

“Uz ispravan dizajn, ove bi sićušne sonde dosegle Zemlju ili druge planete Sunčevog sustava radi istraživanja, budući da matična letjelica prolazi unutar djelića udaljenosti između Zemlje i Sunca – baš kao što je ‘Oumuamua’ učinio”, objasnili su autori. “Astronomi ne bi mogli primijetiti prskanje mini sondi jer one ne reflektiraju dovoljno sunčeve svjetlosti da bi ih postojeći istraživački teleskopi primijetili.”

Istraživački rad — pod nazivom “Fizička ograničenja neidentificiranih zračnih fenomena” — dolazi nakon mjesec dana intenzivnog ispitivanja neidentificiranih letećih objekata, uzburkanog trenda pokrenutog kada je kineski špijunski balon osvojio naciju lebdeći preko američkog zračnog prostora. Naknadno su pronađena još tri neidentificirana predmeta.

Dana 16. veljače, senatori Marco Rubio, R-Fla., Kirsten Gillibrand, DN.Y., i 12 drugih senatora poslali su pismo zamjenici ministra obrane Kathleen Hicks i zamjenici direktora Nacionalne obavještajne službe Stacey Dixon pozivajući na puno financiranje za AARO. Prethodni zahtjev za financiranje Bidenove administracije za fiskalnu godinu 2023. nije uspio financirati ništa osim osnovnih operativnih troškova ureda, tvrdili su zakonodavci.

“AARO pruža priliku za integraciju i rješavanje prijetnji i opasnosti za SAD, a istovremeno nudi povećanu transparentnost američkom narodu i smanjuje stigmu”, navodi se u pismu zakonodavca. “Uspjeh AARO-a ovisit će o snažnom financiranju njegovih aktivnosti i suradnji između Ministarstva obrane i obavještajne zajednice.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp