Sucharit Bhakdi – Nadzornici nas putem prikupljanja podataka žele kontrolirati

Sucharit Bhakdi – Nadzornici nas putem prikupljanja podataka žele kontrolirati

Sucharit Bhakdi govori o opasnostima koje donosi sakupljanje podataka o svima nama od strane sustava. To je, naime, način na koji nas oni žele kontrolirati.

Onaj tko ima sve podatke o nama, ima i kontrolu nad nama. To se jednako odnosi na naše medicinske podatke, kao i na podatke o našim financijama. Ta se praksa sada primjenjuje u cijelom svijetu i nemojmo misliti da je itko pošteđen.

Mi imamo pravo na privatnost naših podataka i imamo pravo uskratiti ih dati bilo kome ako se to od nas zatraži. Zašto bi netko imao sve moguće podatke o nama? Budimo oprezni i budimo informirani o našim pravima.

Čuvajmo našu privatnost koliko god možemo i dokle god možemo. Budimo oprezni s našim pametnim telefonima koji također služe za prikupljanje podataka. Budimo oprezni s korištenjem aplikacija, nemojmo ih shvaćati olako. I putem njih svakodnevno dijelimo svoje podatke s tko zna kim tko nas nadzire. I putem aplikacija se prikupljaju naši podaci i svakim danom postiže sve veća kontrola nad svjetskim stanovništvom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp