Dužnosnici Pentagona sugeriraju da bi izvanzemaljski matični brod u našem solarnom sustavu mogao poslati male sonde na Zemlju

Dužnosnici Pentagona sugeriraju da bi izvanzemaljski matični brod u našem solarnom sustavu mogao poslati male sonde na Zemlju

Novi istraživački rad, u obliku nacrta, dolazi iz Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama.

Dužnosnici Pentagona rekli su u nacrtu dokumenta prošlog tjedna da bi izvanzemaljci mogli posjećivati ​​naš solarni sustav i puštati manje sonde poput misija koje provodi NASA pri proučavanju drugih planeta.

Nacrt istraživačkog izvješća čiji su autori Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO) i Abraham Loeb, predsjedavajući odjela za astronomiju Sveučilišta Harvard, objavljen je 7. ožujka i fokusira se na fizička ograničenja neidentificiranih zračnih fenomena.

Umjetnikova ilustracija međuzvjezdanog objekta 'Oumuamua, koji izgleda ispušta plinove iz materijala. Znanstvenici sada sumnjaju da je ipak riječ o kometu, a ne o asteroidu.Umjetnikova ilustracija međuzvjezdanog objekta ‘Oumuamua, koji izgleda ispušta plinove iz materijala. Znanstvenici sada sumnjaju da je ipak riječ o kometu, a ne o asteroidu. (ESA/Hubble, NASA, ESO, M. Kornmesser)

“…Umjetni međuzvjezdani objekt potencijalno bi mogao biti matična letjelica koja ispušta mnogo malih sondi tijekom svog bliskog prolaska Zemlji, operativna konstrukcija koja se ne razlikuje previše od NASA-inih misija ,” stoji u izvješću. “Ove ‘sjemenke maslačka’ mogle bi biti odvojene od matične letjelice plimnom gravitacijskom silom Sunca ili sposobnošću manevriranja.”

AARO je osnovan u srpnju 2022. i odgovoran je za praćenje objekata na nebu, pod vodom i u svemiru – ili eventualno objekta koji ima sposobnost prelaska iz jedne domene u drugu.

Kongres je 2005. godine zadužio NASA-u da pronađe 90% svih objekata u blizini Zemlje koji su veći od 140 metara, što je rezultiralo Pan-STARRS teleskopima, prema izvješću.

NLO viđen na snimci koju je objavilo Ministarstvo obrane. Pentagonov nadzorni pas pokreće istragu o akcijama koje je poduzelo Ministarstvo obrane nakon niza viđenja NLO-a posljednjih godina.   

NLO viđen na snimci koju je objavilo američko Ministarstvo obrane. Pentagonov nadzorni pas pokreće istragu o akcijama koje je poduzelo Ministarstvo obrane nakon niza viđenja NLO-a posljednjih godina.    
NLO viđen na snimci koju je objavilo Ministarstvo obrane.
NLO viđen na snimci koju je objavilo američko Ministarstvo obrane.

Pan-STARRS je 19. listopada 2017. otkrio neobičan međuzvjezdani objekt koji je kasnije nazvan ‘Oumuamua, ili izviđač na havajskom.

Objekt je bio u obliku cigare, činio se ravnim i bio je odbačen od sunca bez pokazivanja kometnog repa, što je navelo znanstvenike da vjeruju da je umjetan.

Tri godine kasnije otkriven je još jedan objekt, navedeno je u izvješću, naime NASA-in raketni pojačivač 2020 SO, koji nije imao trag kometa. U izvješću se također kaže šest mjeseci prije nego što se ‘Oumuamua približio Zemlji, međuzvjezdani meteor veličine metar, IM2, srušio se na Zemlju i pokazao identičnu brzinu u odnosu na Sunce na velikim udaljenostima i identičan oblik kao ‘Oumuamua.

“Uz pravilan dizajn, ove bi sićušne sonde dosegle Zemlju ili druge planete Sunčevog sustava radi istraživanja, budući da matična letjelica prolazi unutar djelića razmaka između Zemlje i Sunca — baš kao što je ‘Oumuamua’ učinio”, napisali su autori. “Astronomi ne bi mogli primijetiti prskanje mini sondi jer one ne reflektiraju dovoljno sunčeve svjetlosti da bi ih postojeći istraživački teleskopi primijetili.”

Istraživački rad dolazi nakon mjesec dana proučavanja neidentificiranih letećih objekata iznad SAD-a. Najvažnije je da je kineski špijunski balon oboren tek nakon što je preletio nebo iznad SAD-a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp